Mahkeme Mahkeme Hakkını Arıyor! İsmindeki 1 Harf Yüzünden Yıllardır Emekli Olamıyor

TAKİP ET

Manisa'da 1 gün arayla aynı iş yerinde çalışmaya başladığı Halime Coşkun ile olan isim benzerliği yüzünden yaklaşık 7 yıldır emekli olamayan Alime Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Manisa’da 1 gün arayla aynı iş yerinde çalışmaya başladığı Halime Coşkun ile olan isim benzerliği yüzünden yaklaşık 7 yıldır emekli olamayan Alime Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi.

Olay, Manisa’da meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 1991 yılında TEKEL’e ait olan Osmancalı işletmesinde sadece bir gün arayla devlet işçisi olarak göreve başlayan iki kadında iş yerlerindeki hata yüzünden yıllardır emekli olamıyor.

25 YILLIK ÇALIŞMA HAYATI BİTTİ AMA EMEKLİ OLAMIYOR

Aynı iş yerinde bir gün arayla işe başlayan Halime Coşkun ve Alime Coşkun isimli iki kadın 25 yıllık çalışma hayatlarının sonuna geldiklerinde emekli olmayı beklediler ancak çalıştıkları kurumda yapılan bazı hatalar sonucunda tam 7 yıldır emekli olamadılar. Bu iki kadın arasından en çok mağduriyeti yaşayan ise Alime Coşkun oldu. Tam 7 yıldır mahkemelerle uğraştığını söyleyen Coşkun, isim benzerliği nedeniyle yaşanan bu karışıklığın çözülmesini istediğini ve bu olay için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istediğini belirtti. İsim karışıklığı dolayısıyla çok büyük bir mağduriyet yaşadığını belirten Alime Coşkun, hem maddi hem de manevi olarak büyük bir çöküş yaşadığını söylüyor. 

SGK’DA ADLİ SÜRECİN BİTMESİNİ BEKLİYOR

Diğer yandan SGK yetkililerinin de konunun adli makamlara intikal etmiş bir konu olduğunu belirterek konunun adli makamlar tarafından çözüme kavuşturulmasının ardından ivedilikle yaşanan mağduriyetin giderileceğini aktardığı öğrenildi. 

 

Manisa Emeklilik TEKEL İism benzerliği