Magnezyum Eksikliğine Ne İyi Gelir? Magnezyum Açısından Zengin Olan 6 Gıda!

TAKİP ET

Magnezyum vücut için son derece gerekli bir elementtir. Eksikliğinde diyabet, işitme kaybı, zayıf kemikler, yaraların geç iyileşmesi, doğurganlık sorunları, cilt sarkması, kansızlık, sinir sorunları, vb. Gibi hastalıklara yol açabilir. Bu nedenle, günlük önerilen magnezyum miktarını (300-400 mg) alarak yaşamak hayati önem taşımaktadır.

Hemen her gün yediğimiz gıdalardan daha iyi bir takviye olmadığı için, ekstra takviyeleri düşünmeyin. Eğer magnezyum eksikliğiniz varsa, bol miktarda aşağıda listelenen yiyecekleri tüketin.

İşte Magnezyum Açısından Yüksek Gıdalar vardır:

Fasulye

Fasulye, çok miktarda magnezyum içeren en etkili besindir. Taze fasulyeden, kuru fasulyeye kadar her çeşit fasulye, magnezyum açısında leziz bir hazine sandığıdır. Düzenli olarak tüketilmesi magnezyuma ek olarak çeşitli rahatsızlıkların önlenmesine de yardımcı olur.

Kuruyemişler

Sağlıklı atıştırmalıklar inanılmaz bir magnezyum kaynağıdır. Kaju fıstığı, badem, fındık, ceviz, antep fıstığı, cevizler gibi kuruyemişler günlük önerilen magnezyumu  % 40'tan fazla karşılarlar.

Tohumlar

Fındık, kabak, susam, chia, keten, vb. Gibi tohumlar sadece yemekleri süslemek için değil, aynı zamanda mükemmel magnezyum kaynağıdır. 100 gram kabak çekirdeğinin günlük olarak önerilen miktarın % 200'den fazlasını sağladığı söylenebilir. Diğer tohumlar da önerilen günlük magnezyum dozunun yaklaşık % 30'unu sağlar. Bu nedenle, olumsuz etkilerden kaçınmak için her zaman makul miktarlarda tüketmeniz önerilir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Marul, brokoli, lahana, lahana, pazı, ıspanak vb. olmak üzere tüm yeşil yapraklı sebzeler, sadece ideal bir vücut ağırlığını muhafaza etmede olumlu bir etkiye sahip olan gıdalar değil, aynı zamanda magnezyumun mükemmel kaynaklarıdır. Özellikle vejetaryen beslenenler menülerine mutlaka yeşil yapraklı sebzeleri eklemesi gerekir.

Çay

Enerjinizi ve ruhunuzu saniyeler içinde canlandıran içecek, magnezyum açısından da iyi bir kaynaktır. Bu nedenle, makul miktarlarda çay içmek sağlık açısından son derece faydalıdır. Çay günlük öğünlerde magnezyum elde etmek için ana kaynaklardan biridir. 

Deniz ürünleri

Deniz ürünleri, besinler arasındaki en iyi magnezyum kaynaklarından biridir. Midye, karides, kalamar gibi deniz ürünlerinin yanı sıra levrek, alabalık balıklar da mükemmel magnezyum kaynağıdır. 

magnezyum eksikliğinin belirtileri doğal magnezyum magnezyum hangi yiyeceklerde var magnezyum eksikliğinde görülen hastalıklar magnezyum nedir magnezyum fazlalığı hamilelikte magnezyum eksikliği için ne yemeli magnezyum ne iy