Magandanın cezası iyi halden 25 yıl

TAKİP ET

Bursa'da 2015 yılının ağustos ayında sokakta yapılan kına gecesinde tabancayla havaya ateş açan Ahmet Ülger 16 yaşındaki Beyza Özer'in ölümüne sebep olmuştu. Verilen 16 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay tarafından 25 yıl olarak değiştirildi.

2015 yılıında sokakta yapılan kına gecesinde 16 yaşındaki genç kızın ölümüne sebep olan 50 yaşındaki Ahmet Ülger ‘’iyi hal’’ indirimi uygulanması sonucu 25 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

Olay nasıl yaşandı

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı olan Karabalcık Mahallesinde meydana gelen olayda, 16 yaşındaki lise öğrenci Beyza Özer hayatını kaybetti. Eski muhtarın oğlunun kına gecesi yapıldı. Kına bitiminden sonra adetlerine göre kınaya gelen misafirler, tavuk almak için damadın evine gitti. Damadın evinin önünde havaya ateş açan 50 yaşındaki Ahmet Ülger’in silahından çıkan mermi Beyza Özer’in başına isabet etti. Torunu ile orada bulunan babaanne Hasena Sevinç’e de isabet eden kurşun boynunun kenarından girip, protez olan dişine çarpıp ağzının içine düştü. Olay yerinde ağır bir şekilde yaralanan babaanne-torun Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Acil olarak ameliyata alının lise öğrencisi Beyza Özer bir süre yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Babaannesi ise tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Havaya açtığı ateş yüzünden bir canı hayattan koparan Ahmet Ülger çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Yargıtay kararı bozdu

Bursa 6’ınca Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ahmet Dülger’e kasten adam öldürme suçundan dava açıldı. Görülen davada 16 yıl 8 ay hapsi yatmasına karar verildi. Alınan bu karar Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Yeniden görülen davada sanık Ahmet Dülger Beyza’nın ölümü ile ilgili alakasının olmadığını söyledi. Mahkeme sonucunda verilen karar ağırlaştırılmış müebbet oldu. Mahkemede ki iyi hali göz önünde bulundurularaktan 25 yıllık hapse çevrildi.

maganda bursa