Maduro'dan Destek Açıklaması! Üç Ülkeye Teşekkür Etti

TAKİP ET

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı ve muhalif lider Juan Guaido'nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından kendisine destek veren Türkiye, Rusya ve Çin'e sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak teşekkür etti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı ve muhalif lider Juan Guaido’nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından kendisine destek veren Türkiye, Rusya ve Çin’e sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak teşekkür etti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, şu ifadelere yer verdi:

“Venezuela’nın yasal hükümetine verdikleri kararlı destek açıklamalarından ötürü Rusya, Çin, Türkiye ve diğer hükümetler ile dünya halklarına çok teşekkür ederim. Oldukça müteşekkirim.”

Venezuela’da muhalefet ve iktidar taraftarlarınca düzenlenen mitingler ülke ve bölge için oldukça önemli gelişmelere neden oldu.    

Çoğunluğunu muhalefet üyelerinin oluşturduğu Ulusal Meclis Başkanı Guaido, muhalifler tarafından düzenlenen mitingde kendisini geçici devlet başkanı ilan etti. Bu gelişme üzerine ABD, Kanada, Kolombiya, Ekvador, Peru, Şili, Brezilya, Paraguay, Arjantin, Kosta Rika, Panama ve Guatemala, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Guaido’ya destek vererek devlet başkanlığını tanıdı.

Başkent Caracas’ta bulunan Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’in balkonundan iktidar yanlılarına seslenen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD ile bütün ilişkilerin durduğunu ve ABD’li diplomatalara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre verdiğini belirtti.

Venezuela Maduro sosyal medya aaaaajfggvnmjnö.