Lösemi Hastası 6 Yaşındaki Ela İçin Başlatılan Kan Bağışı Kampanyasına Eğitim- Sen Üyelerinden Büyük Destek!

TAKİP ET

İzmit'te lösemi hastası 6 yaşındaki Ela Taşkın için kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Eğitim- Sen üyeleri de destek verdi ve Ela'yı hayata bağlamak için kan bağışında bulundu.

İzmit’te lösemi hastası 6 yaşındaki Ela Taşkın için kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Eğitim- Sen üyeleri de destek verdi ve Ela’yı hayata bağlamak için kan bağışında bulundu. 

İzmit’te yaşayan 6 yaşındaki Ela Taşkın'a Lösemi teşhisi konuldu. Ela, ilik nakli olmak için beklerken, kan bağışı ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Küçük Ela’nın hayata tutunması için başlatılan kampanyaya İzmit'te Eğitim-Sen üyeleri de katıldı. 

“YAŞA VE YAŞAT”
İzmit Kızılay Kan Merkezi'ne gelen Eğitim-Sen üyeleri donör bağış formlarını doldurarak, 6 yaşındaki Ela’ya ilik vermek için kan örneği verdi. Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yurtsever, Kızılay Kan Merkezi önünde bir basın açıklaması da yaptı. Yaşa ve Yaşat sloganı ile herkesi kampanyaya destek olmaya çağıran Yurtsever açıklamasında, "Ela ve tüm çocuklarımızın sesi olmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Eğitim-Sen olarak amacımız lösemi hastalığıyla mücadelede çok önemli bir rol oynayan ilik nakli gibi bir olaya dikkat çekmek ve de bu konuda toplumumuza duyarlılık sağlamaktır. Özellikle artış trendi gösteren kanser vakalarının altı çizilerek kanser hakkında kamuoyuna bilgilendirici eğitim çalışmaları yapılmasını, erken teşhis ile kanserle savaş politikasına yön verilmesini ve nüfus tabanlı kanser kayıt sistemleri kurularak daha sağlıklı veri toplanmasını Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi olarak öneriyor, bundan sonra tüm kamuoyunu kan verip uygun donör olup olmadığını öğrenmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

“BİZİM DE ÇOCUĞUMUZ VAR”
Ela’ya kan bağışında bulunan sendika üyelerinden Nurşen ve İbrahim Öğüt çifti de böyle bir kampanyanın içerisinde yer almaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Çiftten Nurşen Öğüt açıklamasında, "Her şeyden önce ben de bir anneyim ve 1.5 yaşında bir oğlum var. Dolayısıyla Ela nezdinde bütün çocuklara umut olabilmek ve iliklerimiz eğer oluyorsa onlara hayat vermek şans vermek adına kendi arkadaşlarımıza da çağrı yaptık. Umarım bu kampanya Türkiye'nin her yerinde yaygınlaşır ve Ela nezdinde bütün çocuklara umut olmayı başarırız" dedi. 

 

izmit ela taşkın kızılay lösemi kan bağışı ilik nakli Eğitim- Sen Üyeleri