Liseye Giriş Sınavı'nda Yeni Sistem Açıklandı: Soru Sayısı 90'a Çıktı!

TAKİP ET

Bütün öğrenciler ve velilerin merakla beklediği liseye geçiş sınavında yeni sistem açıklandı. Milli Eğitim Bakanı liseye giriş sınavında uygulanacak olan yeni sistemde soru sayısının 90'a yükseleceği ve sadece 8. sınıf sorularına yer verileceği açıklandı.

Bütün öğrenciler ve velilerin merakla beklediği liseye geçiş sınavında yeni sistem açıklandı. Milli Eğitim Bakanı liseye giriş sınavında uygulanacak olan yeni sistemde soru sayısının 90’a yükseleceği ve sadece 8. sınıf sorularına yer verileceği açıklandı.

Binlerce öğrenci ve öğrenci velisinin merakla beklediği liseye giriş sınavının yeni sistemi net olarak belli oldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni liseye giriş sınavında sınav süresinin 135 dakika olacağı ve soru sayısının 90’a çıkacağı belirtildi.

SORU SAYISI YÜKSELDİ, KONULAR DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber ekranlarında yaptığı açıklamalarda, yeni liseye giriş sınavında soru sayısının 90’a çıkarıldığını belirtirken bunlardan 20’si Fen, 20’si Matematik, 20’si Türkçe ve 10’u İnkılap Tarihi ve Atatürkçülükten oluşacağını söyledi. Sınavda 90 soru için öğrencilere 135 dakikalık süre verileceğini açıklayan Yılmaz, sorular içerisinde 10 tane Din Kültürü, 10 tane de Yabancı dil sorusu da olacağını belirtti. Yılmaz, yeni liseye giriş sınavında öğrencilere sadece 8. sınıf sorularının sorulacağını belirtti. 

 

Yeni liseye giriş sistemi nasıl olacak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Yeni Sınav Sistemi kaç soru Kaç dakika Liseye giriş sınavı ne zaman