Limonlu Su İçmenin Mükemmel Faydaları

TAKİP ET

Limonlu suyun vücudumuza oldukça faydası vardır. İçeriğindeki C vitamini, asitler, lifler, iyon ve mineraller sayesinde yaşamsal faaliyetleri etkileyen sistemlere bir sürü fayda sağlıyor. Limonlu su içmek, sizi daha fazla su içmeye teşvik eder. Pek çok kişi suyun tadını sevmediği ve ya unuttuğu için yeteri kadar su içemiyor.

Suya limon eklenmesi suyun tadını güzelleştirerek su içmeyi daha sevilir hale getirebilir. İşte limon suyunun faydaları;

POTASYUM SEVİYESİNİ ARTTIRMAK İÇİN

Potasyum denince akla ilk olarak muz gelir, oysaki limonun da potasyum açısından oldukça zengin bir besin olduğunu hatırlamak gerek. Büyük oranda sebze ve meyvelerde bulunan potasyum, kas-sinir sisteminin birlikte uyumlu bir şekilde çalışmasında oldukça etkili.

CİLDİ TEMİZLER VE GÜZELLEŞTİRİR

Limonda bulunan C vitamini cildinizin elastikiyetini korumasına yardımcı oluyor. Limonda bulunan C vitamini, serbest radikal hasarlarıyla mücadele ederek cildinizin korunmasını sağlıyor.  Bu durum cildin altındaki bağ dokusunu oluşturmaya yardımcı oluyor. Limonlu su içtiğinizde kandaki toksinler azalıyor ve dolaşım düzeni sağlanıyor bu sayede cildiniz daha berrak görünüyor. Ayrıca limonlu suyu bir pamuk yardımıyla doğrudan cildinize uyguladığınızda sivilce ve siyah noktaları azaltır. Bunlara ek olarak hidratasyon cildin daha ince kalmasını ve genç görünmesini sağlıyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Limonlu su doğal olarak antioksidan içeriği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak sindirim sistemini ve böbrekleri temizler. Bağırsak ve karaciğere iyi gelir. Sıvı alımının artmasıyla birlikte bağırsak hareketleri de desteklenir ve bağırsaklar daha düzenli çalışmaya başlar. Bu sayede vücuttaki fazla suyun atılmasını yardımcı olur.

AĞIZ KOKUSUNU ÖNLER

Limon, ağızda oluşan bakterileri azaltmaya yardımcı olarak daha ferah ve taze bir nefese sahip olmanızı sağlar. Dikkat etmeniz gereken nokta, limon suyundaki asit zamanla diş minesini aşındırabilir. Limonlu su içtikten sonra dişlerinizi fırçalamaya özen gösterin.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Limonlu su, güne başlamak için harika bir seçim olacaktır. Çünkü limon suyu metabolizmayı hızlandırır, sağlıklı kilo vermenize ve gün içinde daha hızlı çalışan bir metabolizmaya kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca az yemek yemenize ve tokluk hissi oluşmasına da destek verir.

KARACİĞERE OLDUKÇA FAYDALIDIR

Limonun faydalarından biri de karaciğer fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına destek verir. Genel anlamda hidrasyonun artırılması, karaciğer de dâhil olmak üzere vücudun tüm organlarının işlevini iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca limon karaciğer yağlarını azaltarak, karaciğer yağlanmasına karşı koruyuculuk sağlar.

BÖBREK TAŞLARINI ÖNLER

Böbrek taşları çoğunlukla sıvı kaybı sonucu gelişir. Bu nedenler limonlu suyun yararlarından biri de böbreklerinizi boşaltmaya yardımcı olmasıdır. İçeriğindeki doğal antioksidan sebebiyle böbrekleri temizler.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Limonlu suyun içinde bulunan C vitamini, besinlerden gelen besinlerle alınan kalsiyumun vücutta emilimini sağlar, kemikleri güçlendirerek kemik erimesini önler.

KANSERE KARŞI KORUR

Limonlu su içmek vücudun alkalize olmasını sağlayarak kanser hücrelerinin artmasını engeller. Her sabah ılık limonlu su içmek kanser riskini azaltır.

limonlu su içmenin zararları gece limonlu su içmenin faydaları limonlu su içmek zayıflatırmı gece yatarken limonlu su içmek zayıflatırmı limonlu su ne kadar içilmeli limonlu su tarifi limonlu su içmenin cilde faydaları