Lens Kullananlar Dikkat! Kullandığı Lens Genç Kadının Gözünü Kör Etti

TAKİP ET

Avusturalya'da genç bir kadın kullandığı lensi iyi temizlemeyince gözüne bulaşan parazit nedeniyle sol gözünün görme yetisini kaybetti.

Avusturalya’da genç bir kadın kullandığı lensi iyi temizlemeyince gözüne bulaşan parazit nedeniyle sol gözünün görme yetisini kaybetti.

Olay, Avusturalya’da meydana geldi. 38 yaşında olduğu öğrenilen Claire Wilkinson bir sabah uyandığında gözüne taktığı kontakt lens sonucunda kabusu yaşadı. Lensi takan genç kadının aradan bir süre geçtikten sonra sol gözünde şiddetli batma ve yanma meydana geldi. Hemen doktora başvuran kadına yapılan tetkikler sonucunda ‘Konjonktivit’ teşhisi konuldu. Teşhisi konulan kadının daha sonra gözünde ‘Acanthamoeba keratist’ yani korneayı yiyen bir hastalık olduğu belirlendi. 

PARAZİT ÇEŞME SUYUNDAN MI BULAŞTI?

Genç kadının başına gelen rahatsızlığın çeşme suyundan bulaşan bir mikroskobik bir canlı olduğu ve Wilkinson’un etkili olmayan temizleme suyu sebebiyle gözüne bulaştığını düşünüyor. Kadının gözüne bulaşan parazit nedeniyle güneş ışığına çıkamadığı ve çıktığı anda başına bir havlu tutmak zorunda kaldığı öğrenildi. genç kadın yaşadığı acıyı, doğum yaparken çektiği acının hatta birkaç kez dizinin çıktığında bile yaşadığı acıdan bile daha fazla olduğunu söyledi. 

SOL GÖZÜ ARTIK GÖRÜMÜYOR

Gözünün korneası zarar gören genç kadının gözüne kornea nakli yapılması gerektiği ve Wilkinson’un sol gözündeki görme yetisini tamamen kaybettiği öğrenildi. 

 

sağlık sağlık haberleri kontakt lens lens parazit kornea gözü kör oldu avusturalya lens kullanımı