Kuzey Irak'ta Yeni Gerginlik! DEAŞ Kerkük'e Saldırdı: Ölü ve Yaralı Var Mı?

TAKİP ET

Kerkük Peşmerge ve teröristlerden temizlenmesinin ardından bu kez de DEAŞ saldırısına uğradı. Gelen bilgilere göre, Kerkük'ün 35 kilometre batısında bulunan Dibıs ilçesine bağlı olan Meleh ve Tüveylee köylerine DEAŞ tarafından silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Kerkük Peşmerge ve teröristlerden temizlenmesinin ardından bu kez de DEAŞ saldırısına uğradı. Gelen bilgilere göre, Kerkük’ün 35 kilometre batısında bulunan Dibıs ilçesine bağlı olan Meleh ve Tüveylee köylerine DEAŞ tarafından silahlı saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Dün sabahın erken saatlerinde Irak ordusu tarafından düzenlenen operasyonla Kerkük IKBY’den temizlenmiş ve kontrol yeniden Merkezi yönetime geçmişti. Fakat gelen bilgilerde Kerkük’ün bu kez de DEAŞ saldırısına uğradığı belirtildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ BÖLGEDE

DEAŞ militanlarının Kerkük’ün 35 kilometre batısında bulunan ve Dıbis ilçesine bağlı olan Meleh ile Tüveylee köyelerine silahlı saldırı düzenlediği öğrenildi. Alınan bilgiler arasında saldırıya uğrayan köylerdeki saldırıları önlemek için bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildiği ve ilçedeki vatandaşların yaşanan saldırı sonucunda kaçmaya başladığı belirtildi.

 

Kuzey Irak Kerkük DEAŞ saldırı Meleh Tüveylee Dibıs silahlı saldırı