Kuzey Irak Alev Alev! Halk Kürt Yönetimine İsyan Başlattı, Kriz Büyüyor

TAKİP ET

Kuzey Irak'ta halk tarafından başlatılan eylemler giderek büyüyor. 'Yeni Nesil Hareketi'nin başlattığı büyük krizin Erbil yönetimi düşünceye kadar devam edeceği aktarıldı.

Kuzey Irak’ta halk tarafından başlatılan eylemler giderek büyüyor. ‘Yeni Nesil Hareketi’nin başlattığı büyük krizin Erbil yönetimi düşünceye kadar devam edeceği aktarıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki ‘Yeni Nesil Hareketi’nin Erdil yönetimine karşı başlattığı eylemlerin mevcut yönetimin düşürülünceye kadar devam edeceği belirtildi. Eylemleri başlatan öncülerin halka hükümet düşene kadar eylemlerin hızla devam etmesi yönünde çağrılar yaptığı öğrenildi.

KRİZ GİDEREK BÜYÜYOR

25 Eylül tarihinde Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen sözde Bağımsızlık Referandumuna da karşı çıkmalarıyla bilinen ‘Yeni Nesil Hareketi’nin başlattığı hükümet karşıtı eylemlerin büyük krize neden olduğu ve krizin giderek büyüdüğü belirtildi. Yaşanan olaylar sonrasında açıklama yapan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad İllavi, başlayan hükümet karşıtı gösterilerin devam etmesi halinde krizin yalnızca Kuzey Irak’la sınırlı kalmayacağını ve diğer bölgelere de sıçrayabileceğini belirtti.

VATANDAŞLARIN MAAŞLARI ÖDENMİYOR

Halkın sokağa dökülmesi sonucunda başlayan eylemlerin hızla büyümesi üzerine polisin eylemcilere müdahale ettiği ve olaylar sonucunda 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Öte yandan eylemcilerin Piremegron kasabasındaki birkaç siyasi partiye ait olan bina ve kaymakamlıkları ateşe verdiği öğrenildi. Kürt vatandaşların başlattığı eylemin maaşlarının gecikmesi sonucunda ortaya çıktığı ve bu duruma acilen bir çözüm getirilmesi gerektiği belirtildi. IKBY’ye yönelik olarak başlayan krizin bir an önce çözülmemesi durumunda olayların daha a büyüyeceği ve daha büyük bir eylem haline geleceği de ifade edildi.

 

Dünya haberleri Kuzey Irak IKBY Halk sokağa döküldü Hükümete eylem Barzani Kürt yönetimi Ekonomik kriz