Kuru ve Şiddetli Öksürüyorsanız Trakeit Olabilirsiniz

TAKİP ET

Trakeit, halk arasındaki adıyla soluk borusu enfeksiyonunun en önemli belirtileri her geçen gün artan şiddetli öksürük, soluk borusundaki ağrı, nefes darlığı ve halsizliktir.

Trakeit, halk arasındaki adıyla soluk borusu enfeksiyonunun en önemli belirtileri her geçen gün artan şiddetli öksürük, soluk borusundaki ağrı, nefes darlığı ve halsizliktir. En fazla çocukların etkilendiği bu rahatsızlığın ana nedenleri ise bakteri ve virüslerdir. Yetişkinlerde de sigara ve alkol tüketilmesi trakeit rahatsızlığını tetiklemektedir.

Memorial Şişli Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Uzmanı Op. Dr. Pınar Korlu, trakeit rahatsızlığı ve tedavisi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Soluk borusuna tıp dilinde trakea denmektedir. Akut trakeit rahatsızlığı ise virüs ve bakteri türü mikroorganizmaların soluk borusunda iltihaplanmaya ve tahrişe yol açması sonucu gelişmektedir. Grip ve nezle gibi üst solunum yolunda meydana gelen iltihaplanmalar trakeit rahatsızlığını tetikler. Trakeit rahatsızlığının ana nedeni ise bakteridir. Bu rahatsızlığa çocuklarda yetişkinlerden daha sık rastlanmasının nedeni de çocuklarda soluk borusu dar olduğundan mukus ve salgıların soluk borusunu rahatlıkla tıkayabilmesidir.

Trakeit rahatsızlığına neden olan etkenleri ise şu başlıklarda toplayabiliriz;

Vücudun bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi

Soğuk algınlığı, nezle, grip

Gaz ve tozların soluk borusunu tahriş etmesi

Alerji, diyabet vb. kronik rahatsızlıklar

Trakeit rahatsızlığında kırgınlık, enfeksiyondan kaynaklanan ateş, vücut ağrısı vb. semptomlar, ılık sıvı içilerek ve iltihap geriletici ilaçlar kullanılarak kontrol altında tutulmalıdır. Trakeit rahatsızlığı geliştiğinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için mutlaka istirahat edilmelidir.

trakeit kuru öksürük soluk borusu enfeksiyonu soğuk algınlığı bağışıklık sistemi