Kurban Bayramı Öncesi Şarbon Tehlikesi

TAKİP ET

Kocaeli'de Kurban Bayramı öncesinde şarbon paniği yaşanıyor. Şarbon virüsü bulaştığı belirlenen bir kişinin Kocaeli'de hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. Köyde virüs nedeniyle önlem alınmaya başlanırken, hastaneye yatırılan kişinin ikamet ettiği Hasaneyn köyüne 15 gün hayvan giriş çıkışının da yasaklandığı öğrenildi.

Kocaeli'de Kurban Bayramı öncesinde şarbon paniği yaşanıyor.  Şarbon virüsü bulaştığı belirlenen bir kişinin Kocaeli'de hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. Köyde virüs nedeniyle önlem alınmaya başlanırken,  hastaneye yatırılan kişinin ikamet ettiği Hasaneyn köyüne 15 gün hayvan giriş çıkışının da yasaklandığı öğrenildi. 

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Hasaneyn köyünde Şarbon virüsü bulaştı belirlenen bir kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Virüs paniğinin ardından köye 15 gün boyunca hayvan giriş çıkışlarda yasaklandı.

HASTANEYE MİDE BULANTISI ŞİKAYETİ İLE KALDIRILDI

Hasaneyn köyünde Hayrettin Akman isimli vatandaşın rahatsızlanan bir ineği kendi imkanları ile tedavi etmek istediği ve bunun hemen ardından mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Hastanede yapılan incelemeler sonucunda Akman'ın şarbon virüsü ne yakalandığı belirlendi.  Hayrettin Akman bunun üzerine Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İl Tarım Müdürlüğü ekipleri şarbon virüsünün ardından köye gelerek hayvan giriş çıkışının yasaklanmasına karar verdi. 15 gün boyunca köye herhangi bir hayvan giriş-çıkışı yapılamayacak. Kurban bayramı öncesinde köylüler da Yaşanan bu olay nedeniyle tedirgin oldu. Köyde yetkililerin önlemleri devam ediyor.

kocaeli şarbon kurban bayramı panik tehlike son dakika