Kundaklanmak Yetişkinlere İyi Geliyor

TAKİP ET

Japonya'da yetişkinlere uygulanan Otonamaki terapisi, son dönemde Japonların en büyük gözdesi oldu. Peki Otonamaki terapisinin faydaları neler? İşte detaylar...

Japonya'da yetişkinlere uygulanan Otonamaki terapisi, son dönemde Japonların en büyük gözdesi oldu. Peki Otonamaki terapisinin faydaları neler? İşte detaylar...

Bebeklerin kundaklanması fikri ile Japonlar tarafından keşfedilen bu yöntem, günlük 20 dakika uygulanıyor. Kundaklamanın, bebeklere olduğu kadar yetişkinlere de iyi geldiği belirtiliyor. 

Kyoko Proportion'dan Otonamaki terapisi yapan Orie Matsuo, "Otonamaki terapisinin keşfedilmesinde kundaklanan bebeklerin, kundaktan rahatsız oldukları endişesi ana etken oldu. Bu endişeyi gidermek için bebeklerin, kundak içerisinde nasıl hissettiğini ilk elden öğrenmek gerekiyordu. Bunun tek yöntemi ise yetişkinleri kundaklamaktı." diyor.

Otonamaki terapisini ilk keşfeden ise Nobuko Watanabe isimli bir ebe oldu. Bu ebe tarafından daha öncede Japon halkının yaygın kullandığı anne kemerleri icat edilmiş. 

Fizyoterapinin alternatifi olarak görülen Otonamaki terapisi en fazla kadınlara tavsiye ediliyor. Otonamaki terapisinin, sırt ağrıları ile duruş bozukluklarına iyi geldiği söyleniyor. Saitama'da yetişkinler, kendilerine uygun boyutlardaki bezlere kundaklanıyor. 

Yetişkinler, baştan ayağa kundaklandıktan sonra hafif şekilde sağa ve sola sallanıyor. 

Otonamaki terapisinin, doğum sonrası acılar ve ağrılar ile şişkinlikler ve çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde etkili olduğu söyleniyor. 

Otonamaki terapisi yapılacak kişi, sırt üstü yere uzandıktan sonra dizlerini karnına doğru çektikten sonra uygulayıcılar tarafından kundaklanıyorlar. Kundaklandıktan sonrada kendilerini sağa sola sallayarak şikayetlerinin geçeceğine inanıyorlar. 

Otonamaki terapisi Japonya bebek kundaklama