Kuma Gelince İntihar Etti, Hakim Kadınlık Onurunu Düşündü

TAKİP ET

Erzurum'da üzerine kuma getirildiği için intihar eden kadının kocasına mahkeme tarafından kadınlık onu ön plana çıkarılarak ceza artırımına gidildiği açıklandı.

Erzurum'da üzerine kuma getirildiği için intihar eden kadının kocasına mahkeme tarafından kadınlık onu ön plana çıkarılarak ceza artırımına gidildiği açıklandı. 

Erzurum'da Netice Barçın isimli kadın evliliğinde kocasından sık sık eziyet gördüğü ve bunun son noktası olarak bir süre sonra üzerinde kuma getirildiği öğrenildi. Üzerine kuma getirilmesini hazmedemeyen kadın ise intihar etti. Bunun ardından şikayetler doğrultusunda koca hakkında soruşturma başlatıldı. Kocanın eşine eziyet ettiği ve ölümüne sebep olduğu gerekçesi ile yargılama süreci başladı. 

2012 tarihinde yaşanan intiharın ardından dava süreci devam ediyordu. Bunun ardından mahkeme tarafından 4 yık 2 aylık hapis cezası verildi. Ancak yargıtay tarafından kararın bozulduğu ve daha fazla ceza istendiği belirlendi. 

KADINLIK ONURU MAHKEMEDE ÖN PLANA ÇIKARILDI

Yaşadıklarına daha fazla dayanamayıp evlerinin 4. katından atlayarak hayatına son veren kadının ardından acılı baba sorumlu olarak kızının eşi ile kumasını mahkemeye delil olarak sundu. Kuma olarak gelen Esengül N. basit kasten yaralamadan serbest bırakıldı ancak koca hakkında eziyet suçundan 4 yıl 2 ay verildi. Bunun ardından ailenin avukatı karara itiraz ederken karar yargıtaya taşındı. Yargıtay tarafından verilen karar sonrasında ise yeniden yargılama yapılmasına karar verildi ve ceza 12.5 yıla kadar çıkarıldı. Alınan kararın aynı zamanda emsal karar olarak değerlendirilmesi bekleniyor.

kuma intihar dava kadınlık onuru