Kulak Kiri Nasıl Temizlenir?

TAKİP ET

Buşon yani kulak kiri vücut tarafından üretilen salgıdır. Buşon, her insan kulağında az veya çok bulunur.

Buşon yani kulak kiri vücut tarafından üretilen salgıdır. Buşon, her insan kulağında az veya çok bulunur. 

Kulak kanalı Buşon tarafından tıkandığında sesin kulak zarına ulaşması güçleşir. Kulak kanalı tıkandığı zaman işitme kaybı, kaşıntı ve nadirde olsa ağrı gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. 

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Kaya, "Kulak, kendisini temizleme özelliğine sahiptir.  Cilt yapısına göre buşon salgısı, vücut tarafından çok ya da az üretilebilir. Kulağı kurcalamak, kulak pamuğu ya da benzeri cisimlerle kulağın içindeki kiri temizlemeye çalışmak kulağın kendini temizleme mekanizmasını bozduğu gibi kirlerin içeride birikmesine neden olur." ifadelerine yer verdi. 

Kulağın dışını havlu ya da peçeteyle temizleme imkanı olsa da kulağın içini temizlemeye kalkışmak çok yanlıştır. Kulak tembelliği ya da yoğun Buşon üretimi nedeni ile kirin dışarı atılamaması durumları olabilir. 

Sakıncalı olması nedeniyle kulak yıkama işlemleri yerine son dönemlerde vakum cihazlarıyla temizleme işlemi tercih edilmektedir. Vakumlama işlemi mikroskop ya da otostop yardımı ile gerçekleştirilen ağrısız işlemdir. 

buşon kulak vakum