Küçük Elif Nur, Sadece 120 Bin Liraya Sağlığına Kavuşabilir

TAKİP ET

Küçük Elif Nur, doğuştan skolyoz hastası ve sağlığına kavuşabilmesi için sadece 120 bin TL'ye ihtiyaç var. Şimdi 9 yaşında olan Elif Nur, 'Kardeşlerim gibi yürümek ve okula rahat gitmek istiyorum.' diyerek ameliyat parası için yardım bekliyor.

Küçük Elif Nur, doğuştan skolyoz hastası ve sağlığına kavuşabilmesi için sadece 120 bin TL'ye ihtiyaç var. Şimdi 9 yaşında olan Elif Nur, “Kardeşlerim gibi yürümek ve okula rahat gitmek istiyorum.” diyerek ameliyat parası için yardım bekliyor. 

Osmaniye'de yaşayan ve günübirlik su tesisat işlerinde çalışan baba Cemil Cantekin, doğuştan skolyoz hastası olan kızımın sağlığına kavuşması tek isteğim diyor.  

Küçük Elif Nur'un sağlığına kavuşması için 9 yıldır birçok doktorun tedavisine başvuran aile bu tedavilerden sonuç alamayınca tüm ümitlerini skolyoz hastalığı ile ilgili başarılı ameliyatlar gerçekleştiren Doktor Ahmet Alanay'a bağladılar. Ancak Elif Nur'un tedavi masrafları 120 ile 180 bin TL arasında bir rakam tutuyor. Ailenin ise bu rakamı karşılayacak imkanı yoktur. 

Baba Cemil Cantekin ise çocuğunun tedavi olarak sağlığına kavuşması için devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Baba Cemil Cantekin, “Evladımızın skolyoz rahatsızlığı olduğunu 2009 yılında doğumu esnasında öğrendik. Doğumdan sonra Balcalı Hastanesine gitsek de bir sonuç elde edemedik. İskenderun’da bir, Adana'da birkaç hastaneye daha müracaat ettik. Evladımıza, uzun süren araştırmalardan sonra skolyoz hastalığı tanısı konuldu. Balcalı Hastanesi tarafından skolyoz hastalığının üç binde bir görülen bir rahatsızlık olduğu ve daha önce böyle bir hastalık ile karşılaşmadıkları söylendi. İnternetten yaptığımız araştırmalar neticesinde İstanbul'da Ahmet Alanay isimli bir doktorun skolyoz hastalığında gayet başarılı olduğunu öğrendik. Hastaneyi arayıp durumu anlattığımızda bu tür ameliyatların 120 ile 180 bin TL arasında masrafı olduğunu söylediler. Ben, su işlerinde günü birlik çalışarak evimin geçimini sağlıyorum. Osmaniye Valiliğine tedavi masrafları için müracaat ettiğimizde gidiş geliş yol parasından başka yardım yapamayacaklarını söylediler. Eşimin, kızımın rahatsızlığından dolayı aldığı bakıcı aylığı ise evladının bakım masraflarına gidiyor. Biz, evladımızın her çocuk gibi yürümesini istiyoruz ve bunun içinde yardım talep ediyoruz.” dedi. 

Anne Zeynep Cantekin'de, “Evladım dünyaya geldiğinde doktorlar tarafından 29 gün ömür biçilse de şimdi 9 yaşına geldi ve okula gidiyor. Dünyaya geldiği zaman ay şeklinde olan vücudu için doktorlar, kordon dolanması teşhisi koydular. Ama azmim ve evladımın gayreti ile fizik tedavi uygulayarak yumak şeklinde olan bu hale kadar getirebildim. Şimdi 3. sınıfta eğitim alan evladım, azmi sayesinde başaramaz dedikleri birçok şeyin üstesinden geldi. Kızımızın sağlığına kavuşması için İstanbul'da ameliyat olması gerekiyor. Gittiğimiz doktorlarda bir çare bulamadığımız için en büyük arzum Ahmet Alanay'ın kızımı görmesi. Bu hastalık, ilerleyen bir hastalık ve uzmanlar, ciğerlere baskı yaparak patlatabileceğini belirtiyorlar. 

Evladımın yaşadığı rahatsızlık en fazla beni etkiliyor. Herkesin güldüğü şeyler, beni ağlatıyor. Ona, diğer evlatlarımdan farklı olduğunu belli etmemeye gayret etsem de bu durum, bir anne olarak beni çok üzüyor. İkimizde birbirimizi üzmemeye çalışsak da toplum içerisine girildiğinde fark ediliyor. Okul yaşamında zorluklar yaşıyoruz. Sabahları okula götürerek kucağımızda sınıfa çıkarıyoruz. Teneffüs saatlerini bekliyoruz.” dedi. 

skolyoz Osmaniye Elif Nur