Kuaförler Boyun Fıtığına Davetiye Çıkarıyor

TAKİP ET

Kadınların en çok zaman geçirdikleri mekanlar arasında yer alan kuaförlerde çok fazla zaman geçirmenin boyun fıtığına sebep olabileceği uzmanlar tarafından kanıtlandı.

Kadınların en çok zaman geçirdikleri mekanlar arasında yer alan kuaförlerde çok fazla zaman geçirmenin boyun fıtığına sebep olabileceği uzmanlar tarafından kanıtlandı. 

Kuaförler özellikle kadınların en çok zaman geçirdiği mekanlar arasında yer alıyor. Bu süreç içerisinde özel günler, toplantılar, düğünler dışında da bakımlarını aksatmak istemeyen ve profesyonel yardım almak isteyen kadınların zamanlarının büyük kısmını kuaför salonlarında geçirdikleri biliniyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaların sonunda kuaför salonlarında geçirilen zamanların yapılan işlemler ile birlikte kadınlarda boyun fıtığının tetiklenmesine sebep olduğu öğrenildi. 

Kuaförlerde boynu sürekli geriye atarak yapılan işlemler, bazen perma makinesinde uzun süre kalma boyun fıtığı gibi ciddi sonuçları olan hastalıkları tetiklediği yönünde haberler gündeme gelmeye başladı. 

KUAFÖRLER OMURGA SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kuaföre giden kadınların her gidişlerinde neredeyse bir saatlerini geçiriyor olmaları omurga sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sebep oluyor. Bir saat boyunca yapılan işlemlerde özellikle boynun sürekli geri çekilmesi, boya sırasında sabit durma, perma makinesi ile boynun zorlanması gibi çeşitli sebepler nedeniyle duruş bozukluklarının uzun vadede yaşanabileceği öğrenildi. Kuaförden çıktıktan sonra özellikle ani hareketler yapmak tehlikeli olabilir. Kuaförden çıktıktan sonra uzmanlar tarafından basit hareketlerin yapılması kasların tekrar açılması açısından önerilirken aynı zamanda sık sık egzersiz yapmanın önemine bir kez vurgu yapıldı. Kadın ve çocuklarda yaşanan boyun fıtığı artışı sorunlara sebep olduğu için dikkat edilmesi gerekiyor. 

kuaförler boyun fıtığı boyun düzleşmesi