Koyunun Kulağında İkinci Bir Ağız Çıktı Sahibi Gözlerine İnanamadı!

TAKİP ET

Gaziantep'te yaşayan Ali Duman koyunlarını kırparken koyunlarından birinde oldukça tuhaf bir olaya rastladı. Ali Duman koyunlarını kırparken koyunlarından birinin kulağında bir ağzı daha olduğu fark etti. Gördükleri karşısında şok olan Duman hemen koyunu veterinere götürdü.

Gaziantep’te yaşayan Ali Duman koyunlarını kırparken koyunlarından birinde oldukça tuhaf bir olaya rastladı. Ali Duman koyunlarını kırparken koyunlarından birinin kulağında bir ağzı daha olduğu fark etti. Gördükleri karşısında şok olan Duman hemen koyunu veterinere götürdü.

Ali Duman Gaziantep’te yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan bir çiftçidir. Kendisine ait olan İslahiye İlçesine bağlı Beyler Mahallesinde bulunan hayvan barınağında beslediği birçok koyunu vardır. Koyunlarının tüylerini kırpmaya giden Ali Duman bir koyununun kulağındaki ağzı fark edince gözlerine inanamadı. Koyununun kulağındaki ağzı ve ağzın içindeki dişleri fark eden Ali Duman hemen koyunu bir veterinere götürdü. Veterinerin koyunu incelemesinden sonra koyunun ikinci bir ağzı olduğunu öğrendi. Koyunun ağzı çok basit yapıda ve tükürük salgılıyor. Ancak koyunun iki adet dişi olan ikinci ağzında çene kemiği bulunmadığı için çiğneme özelliği bulunmuyor. Fakat hayvan isterse bu ağzından da beslenebilir.

Ali Duman’ın koyununu götürdüğü veteriner bu durumla ilgili koyunun annesinin hamileyken beslendiği sırada kimyasal bir şeyler yiyebilmiş olma ihtimalini düşünüyor. Annesinin kimyasal bir şeyler yediyse doğan kuzunun yapısının bozuk olabileceği sonuçlarının ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Veteriner, yaptığı bilgilendirmede koyunun ikinci ağzının onun için bir sorun teşkil etmediğini sadece ağızın tükürük salgıladığından dolayı kulağından sürekli olarak bir akıntı meydana gelebileceğini belirtti. Aynı zamanda koyunun etinde ve sütünde de herhangi bir problem yaşanmayacağını belirten veteriner, sahibi isterse hayvanın ameliyat edilerek normal haline dönmesinin sağlanabileceğinin de mümkün olduğunu belirtti. 

 

koyun kulağında ikinci ağız veteriner gaziantep