Kosova'da Bulamadığı Dermanı Erzurum'da Buldu

TAKİP ET

Kosova'da kalça ağrısı şikayetiyle birçok hastaneye giden ve kendisine tüberküloz ve kanser tanısı konulan Loreta Arifi, çareyi Erzurum'da buldu. Tekerlekli sandalyeye ile Erzurum'a gelen genç kadın yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kalça ağrısı şikayeti nedeniyle Kosova'da bir hastaneye başvuran ve kendisine kanser ve tüberküloz tanısı konulan Loreta Arifi, tekerlekli sandalye ile geldiği Erzurum’da Türk Doktorlar tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
Kosova'nın başkenti priştine'de yaşayan Omar ve Lumniyye Arifi'nin 17 yaşındaki kızları Loreta Arifi Bel ve kalça arasındaki ağrılar nedeniyle yaklaşık 5 ay önce hastaneye başvurdu. Genç kıza gittiği hastanelerde tüberküloz hastalığına yakalandığı söylendi. Ülkesinde bir süre tedavi gören ve olumlu sonuç alamayan Arifi, Sağlık durumun kötüye gitmesi sonucu yürüme yetisini kaybetme ülkesindeki Doktorlar genç kıza bu defa kanser teşhisi koydu.

TATİL İÇİN GİDEN ÇİFTLE TANIŞTILAR

Arifi'nin ailesi, Erzurum'dan Kosova'ya tatil için gelen Vildan ve Hüseyin Erdoğan çifti ile tanıştı. Erdoğan çiftinin daveti üzerine Türkiye’ye gelen Arifi ailesi, Erdoğan çiftinin 15 gün Erzurum'da misafiri oldu. Yaşadığı ağrılar nedeniyle sürekli ağlayan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan genç kız Atatürk Üniversitesi Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Genç kızı muayene eden Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Kutsi Tuncer ve Radyoloji Ana Bilim Dalı'nda görevli Doç. Dr Hayri Oğul,  omurgasını leğen kemiğine bağlayan bölgede enfeksiyon olduğunu belirledi. Arifi, aynı hastanede Tuncer ve Dr. Öğr. Üyesi olan Sinan Yılar Tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Üstelik genç kız ameliyatın ardından sadece bir gün hastanede kaldı.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE GELDİ, YÜRÜYEREK GİTTİ

Arifi, kanser olmadığını öğrenince gözyaşlarını sildi ve ülkesine yürüyerek gitmenin mutluluğunu yaşadı. Dr. Öğr. Üyesi Kutsi Tuncer, Genç kadının muayene için geldiğinde tekerlekli sandalyede olduğunu ve destek almadan Bir Adım Bile yürüyemediğini söyledi. Tuncer açıklamasının devamında, "Loreta, ağrısından dolayı sürekli ağlıyordu. Muayene etmeme bile izin vermeyecek kadar ızdırap çekiyordu. Hastanın Kosova'da çektirdikleri MR'ını inceledik, Radyoloji alanında uzman Doç. Dr Oğul'un da katkılarıyla omurgayı leğen kemiğine bağlayan bölgede enfeksiyonla yani septik sakroileit durumuyla karşılaştık."  ifadelerini kullandı.

 

kosova türkiye ilaç sağlık tüberküloz erzurum