Koronavirüs vaka sayıları ne durumda? 27 Temmuz 2020 vaka sayıları açıklandı mı?

TAKİP ET

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisi hala devam eden yeni tip koronavirüs salgını hakkında tüm gelişmeler yakından takip edilirken Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak son 24 saatlik koronavirüs tablosu kamuoyu ile paylaşılıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisi hala devam eden yeni tip koronavirüs salgını hakkında tüm gelişmeler yakından takip edilirken Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak son 24 saatlik koronavirüs tablosu kamuoyu ile paylaşılıyor. Son olarak 26 Temmuz 2020 koronavirüs tablosunu paylaşan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatlik verileri aktardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Bakanlık tarafından aktarılan verileri sosyal medya üzrinden paylaşarak veriler üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Peki, 27 Temmuz 2020 Pazartesi koronavirüs tablosu açıklandı mı? Koronavirüs salgınında son durum ne? Detaylar haberimizde…

26 Temmuz 2020 Koronavirüs Tablosu

Dün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son 24 saatlik verilere göre yapılan 40.016 test sonucunda 927 yeni vaka tespit edildi. Ne yazık ki 17 vatandaşımız daha virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkemizdeki toplam vaka sayısı 226.100 olarak aktarılırken toplam vefat sayısı ise 5.613’e ulaştı. Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan toplam hasta sayısı ise 209.487 oldu. Ülkemizde şimdiye kadar yapılan toplam test sayısı ise 4.572.688’e dayandı.


Sağlık Bakanı Koca Açıklama Yaptı

Bakanlığın aktardığı verileri sosyal medya hesabından paylaşan ve tablo üzerinde değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayısının son günlerdeki ortalamasında olduğunu belirtti. İyileşen hasta sayısı ile yeni vaka sayısı arasındaki farkın son 2 gündür yakın seyrettiğini aktaran Bakan Koca, yoğun bakım, entübe ve riskli gruptaki hasta sayısının yaklaşık olarak aynı düzeyde seyrettiği için vefat sayılarının birbirine yakın gerçekleştiğini ifade etti. 

 

koronavirüs vaka