Koronavirüs ilacı bulundu mu? Aşıdan sonra ilaç müjdesi

TAKİP ET

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ederken tüm gözler aşı çalışmalarına çevrilmişti. Art arda gelen aşı haberlerinin ardından virüse karşı etkili olduğu belirtilen ilaç müjdesi de geldi. 

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ederken tüm gözler aşı çalışmalarına çevrilmişti. Art arda gelen aşı haberlerinin ardından virüse karşı etkili olduğu belirtilen ilaç müjdesi de geldi.  Almanya’da Fromycon adlı biyoteknoloji şirketinin koronavirüse karşı etkili olan bir ilaç bulduğu öğrenildi. Söz konusu ilacın virüsün hücrelere giriş yolunu kapattığı ve mutasyon geçirse dahi nüfuz etmesini engellediği belirtildi. İşte tüm detaylar…

Koronavirüs İlacı Müjdesi

Koronavirüs aşı çalışmaları hızla devam ederken art arda gelen aşı haberlerinin ardından bir güzel haber de koronavirüs ilacından geldi. Fromycon adlı Alman biyoteknoloji şirketinin normal tedavi sürecini sürdürecek ilaç geliştirdiği açıklandı. Söz konusu ilacı geliştiren firmanın acil kullanım için gerekli olan tüm başvuruları yaptığı bilgilerine ulaşıldı.

İlacın Virüs Üzerindeki Etkileri

FYP207 isimli koronavirüs ilacının aşılanamayan, aşının ardından tekrar hastalanan, antikor üretmeyen veya çeşitli sebeplerden dolayı ilaçla tedavi edilmesi gereken kişiler için çok kritik bir öneme sahip olduğu belirtildi. İlacın koronavirüsü tamamen bloke ettiği, hücrelerin virüsle enfekte olmasını engellediği ve koronavirüsün geliş kapılarının tümünü kapattığı bilgilerine yer verildi. Ayrıca geliştirilen bu ilacın virüsün mutasyonlara uğramış haline karşı da etkili olduğu belirtiliyor. 


İlaç Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Salgına karşı yeni bir umut olan koronavirüs ilacı için ABD ilaç onay merkezi ve Avrupa Birliği onay merkezi ile temasa geçildiği ve hızlı onay süreci yürütüldüğü duyuruldu. Fakat en hızlı onay halinde bile ilacın ancak 2022 yılının başlarında piyasaya sürülebileceğini gösterdiği ifade edildi. 
 

koronavirüs ilaç aşı almanya