Koronavirüs aşısı Moderna'da yan etki ortaya çıktı! 

TAKİP ET

Tüm dünyanın yakından takip ettiği koronavirüs aşısıyla ilgili her gün yeni bir haber gündeme geliyor. Bu kez ABD'li şirket tarafından geliştirilen Moderna aşısının bir yan etkisi olduğu haberi dünya gündeminin ilk sıralarında yer aldı.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği koronavirüs aşısıyla ilgili her gün yeni bir haber gündeme geliyor. Bu kez ABD’li şirket tarafından geliştirilen Moderna aşısının bir yan etkisi olduğu haberi dünya gündeminin ilk sıralarında yer aldı. Söz konusu aşının yüz dolgusu yaptıran kişilerde şişlik ve iltihaplanmaya yol açtığı bilgisine yer verildi. 

Koronavirüs Aşıları Dünya Gündeminde

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını etkisini devam ettirirken salgının önüne geçebilmek amacıyla geliştirilen aşılarla ilgili tüm haberler yakından takip ediliyor. Koronavirüs aşısında gelinen son nokta tüm dünyaya büyük bir umut olurken Avrupa İlaç Ajansı ile ABD Gıda ve İlaç Dairesi ilk olarak Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen aşıya, ardından da Moderna’nın koronavirüs aşısına acil kullanım onayı verdi. 


Bazı Ülkelerde Aşı Uygulaması Başladı

Acil kullanım onayının ardından söz konusu aşılar anlaşma yapılan ülkelere gönderildi ve bazı ülkelerde aşı uygulaması başladı. Aşılama yapılan ülkelerde aşıyla ilgili olası yan etkiler sık sık gündem konusu olurken Pfizer ve BioNt-Tech aşısını ilk uygulayan ülke olan İngiltere’de aşılanan 2 sağlık çalışanın da alerjik reaksiyonlar meydana geldiği ve bu durumun ardından uzmanlar alerji geçmişi olanların ilk aşamada aşı yaptırmamasını istemişti.

Moderna Aşısının Yan Etkisi Ortaya Çıktı

Sözcü’de yer alan habere göre, koronavirüs aşılarıyla ilgili bir yan etki haberi de Moderna’dan geldi. FDA Danışma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Moderna’nın koronavirüs aşısının kozmetik yüz dolgusu gibi estetik müdahale yaptırmış kişilerde yan etki yaptığı belirtildi. Klinik deneyler sonucunda ortaya çıkan yan etkiler ise dolgu yapılan bölgelerde meydana gelen iltihaplanma ve şişlik olarak gözlemlendi. Aşı yapılan gönüllülerden birinin aşılamadan 6 ay önce yanak dolgusu diğerinin ise dudak dolgusu yaptırdığı bilgilerine ulaşıldı

 

koronavirüs aşı moderna yan etki