Koronalı hasta halay başında yakalandı! İlginç korona hikayeleri!

TAKİP ET

Filyasyon ekipleri başlarından geçen ilginç anları sosyal medyadan ve basın yoluyla duyurmaya devam ediyor. Son ilginçliğin adresi Ankara, korona virüs hastası bir kişi filyasyon ekiplerince halay başında yakalandı.

Filyasyon ekipleri 81 ilde denetimlerini sürdürüyor. Bu denetimlerde görülen ilginç olaylar kamuoyu ile paylaşılıyor. Bu kapsamda Ankara filyasyon ekipleri korona virüs testi pozitif çıkan bir kişinin sokak düğününde ve halay başı olduğunu tespit etti. Filyasyon ekibinde yer alan diş hekimi Emre Yoldaş, o anları şöyle anlattı, “Filyasyona gittiğimiz kişiyi ararken bir baktık sokak düğünü var. Adres ararken, ‘kime geldiniz, kimi arıyorsunuz’ tarzında sorular ile muhatap olduk. Mümkün olduğu kadar kişinin kimliğini hasta mahremiyeti açısından koruyoruz; ama ulaşamadığımız durumda komşusundan, yakınından bilgi alıyoruz. O sırada komşusundan birine denk geldik. ‘Falanca kişi şurada halay başı, halay çekiyor’ dedi. Tabi şaşırdık biz. Hemen uygun bir şekilde müdahale ettik duruma” dedi.

KENDİMİ İYİ HİSSETMİYORUM DEDİ AMA CAMİYE GİTMİŞ!

Temaslı bir kişinin ise kendilerini aradığını ve kendisini iyi hissetmediğini söylediğini belirten Yoldaş, “Amcamızın evine gittik, zilini çaldığımızda kimseyi bulamadık. Apartmandan ayrılırken bir amca geldi, bize doğru. ‘Kime geldiğiniz?’ diye sorarken bizim aradığımız kişi kendisiymiş. Amca o sırada seccadesini alarak vakit namazına gitmiş. Böyle vakalar da söz konusu oluyor. Bu dönemde böyle şeylerden kaçınmalıyız” ifadelerini kullandı.

"KOLU KOMŞU DUYARSA NE DER!"

Yoldaş, vatandaşların farklı yaklaşımları olduğuna dikkat çekerek, “Bizi çok iyi niyetli karşılayan vatandaşlarımız var. ‘İyi ki geldiniz, sizin varlığınız bize yetiyor, bize güç veriyorsunuz’ diyerek bizi onore eden vatandaşlar var. Ama bazen hem vakit olarak erken gitmemiz hem de toplumda ‘el alem ne der’ kaygısı, hastalığı normal bir virüs gibi görmeyen, daha kalıcı, topluma zarar veren bir etiket olarak gören vatandaşlarımız var, ‘fişleme’ gibi düşünen vatandaşlar var. ‘Apartmana geldiniz; ama konu-komşu duyarsa ne der’, ‘biz bir daha el alemin yüzüne bakamayız’ yaklaşımında olan vatandaşlar var. Bazen vakalar sistemimize düşüyor, bu vakalar daha aranmadan evlerine gittiğimiz durumlar da oluyor. Kişi kapıyı açtıktan sonra, ‘kimse aramadı, ben pozitif olduğumu ilk defa sizden öğreniyorum’ gibi yaklaşımlar oluyor” diye konuştu.
 

korona filyasyon ekibi korona halay başı korona halayı