Korona kabusu bitmiyor! Türkiye'de günlük ölüm sayısı rekora ulaştı

TAKİP ET

Tüm dünyaya yayılan ve insan sağlığını doğrudan tehdit etmeye devam eden koronavirüs salgını ülkemizde de ne yazık ki etkisini sürdürüyor. 

Tüm dünyaya yayılan ve insan sağlığını doğrudan tehdit etmeye devam eden koronavirüs salgını ülkemizde de ne yazık ki etkisini sürdürüyor.  Son olarak alınan tedbirler vaka sayıları üzerinde etkisini göstermeye başlarken maalesef can kayıplarındaki artış devam ediyor. Dün açıklanan turkuaz tabloda ülkemizde koronavirüs kaynaklı ölüm sayısında yeni bir rekora ulaşıldığı görüldü. İşte detaylar…

Vefat Sayılarında Rekor 

Çin Vuhan kentinde başlayan ve hızla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını günlük yaşamı kabusa çevirdi. Ülkemizde de salgınla mücadele hız kesmeden devam ederken son olarak sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere alınan yeni tedbirlerin güncel koronavirüs tablosu üzerinde etkileri yavaş yavaş görülmeye başlandı. Ancak ülkemizdeki vefat sayılarının maalesef peş peşe rekor kırmaya devam ettiği görüldü.

Dün 259 Vefat Kayıtlara Geçti

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak açıklanan veriler herkesin yakın takibinde. Dün açıklanan güncel tabloda ise son 24 saat içinde 259 koronavirüs kaynaklı ölüm kayıtlara geçti. Son rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam vefat sayısı 18.861’e çıktı. Dün tabloya yansıyan bu rakam salgının başladığı tarihten bu yana en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçti. 


Vaka Sayısında Son Durum

Sağlık Bakanlığı’nın 23 Aralık 2020 tarihli güncel koronavirüs tablosuna göre, günlük tespit edilen vaka sayısı 19.650, toplam vaka sayısı ise 2.082.610 olarak kayıtlara geçti. 24 saat içinde sağlığına kavuşan hasta sayısında 34.492 artış yaşandı ve ülkemizdeki toplam iyileşen sayısı 1.901.307’ye yükseldi.

 

koronavirüs tablo vefat vaka türkiye