Korku Filmi Gibi! İçtiği Sudan Kaptığı Amipler Beynini Yedi

TAKİP ET

Bugün Seattle'dan korkutucu bir hikaye haberi geldi. 69 yaşındaki bir kadın, beynini amiplerin yemesi sonucu hayatını kaybetti.

ABD’nin Seattle eyaletinde bir kadın, içtiği sudan kaptığı amiplerin beynini yemesi sonucu hayatını kaybetti. Doktorlar, kadının amipleri ortak bir sudan kaptığını ve aynı şeyin başkalarının da başına gelebileceğini söyledi. 

MUSLUK SUYUNDAN KAPTI

Bulaşıcı Hastalıkların Uluslararası Dergisi tarafından yayınlanan haberde, 69 yaşındaki Seattle sakini bir kadının sinüslerini durulamak için musluk suyu kullanması sonucu beyin yiyen amipler kaptığı belirtildi. Steril su veya tuzlu su çözeltisi kullanmak yerine musluk suyu kullanan kadının, burnundan giren amip, beynine ulaştı ve onu öldürmeden önce bir yıl boyunca beynini yedi. 1970'lerden beri Amerika Birleşik Devletleri'nde 100'den fazla amip, yani Balamuthia mandrillaris vakası görüldü. Bu enfeksiyonu kapan hastaların yüzde 90’ı hayatını kaybetti. Doktorlar, sinüslerini durulayan insanların bunu yapmak için musluk suyu kullanmaması gerektiğini söylüyorlar.

 

ABD’nin Seattle amip beyin yiyen amip son dakika musluk suyu