Konya'da Erkek Müritlerine Cinsel İstismarda Bulunduğu İddia Edilen Tarikat Şeyhi Hakkında Bir Şikayet Daha

TAKİP ET

Tarikat şeyhi 65 yaşındaki S.I. hakkında 5 Erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklama kararı verilmişti. Tarikat şey hakkında bir müridinin daha polise başvurdu ve şikayette bulunduğu öğrenildi. Yaşı henüz açıklanmayan 20 yaşlarındaki genç S.I.'nın kendisini sürekli dudaklarından öperek tacizde bulunduğunu iddia etti.

Tarikat şeyhi 65 yaşındaki S.I. hakkında 5 Erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklama kararı verilmişti. Tarikat şey hakkında bir müridinin daha polise başvurdu ve şikayette bulunduğu öğrenildi. Yaşı henüz açıklanmayan 20 yaşlarındaki genç S.I.’nın kendisini sürekli dudaklarından öperek tacizde bulunduğunu iddia etti.

2018 yılı başlarında Başbakanlık iletişim Merkezi'ne şikayette bulunan bir kişi sohbetlerine katıldığı tarikatın kendisini 'sözde halife' olarak tanıtan şeyhinin erkek müritlerine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etmişti. Başbakanlık İletişim Merkezi başvurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında tarikat şeyhi olduğu iddia edilen S.I.’nın 2008 ve 2017 yılları arasında 17 ve 22 yaşları arasındaki 5 erkek müridine cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

BİR KİŞİ DAHA ŞİKAYETTE BULUNDU
Müritlerini kandırdı ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 65 yaşındaki S.I.  hakkında 70 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Avukatlar bazı mağdurları birden fazla defa cinsel istismarda bulunması nedeniyle bu cezanın da suç oranına göre artırılmasını talep etti. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Tarafından yargılanmasına başlanılan S.I.  hakkında ortaya atılan iddiaları kabul etmedi. Tutuklu sanık hakkında basında cinsel istismar haberlerinin yer almasının ardından 20 yaşlarında bir erkek müridinin daha polise başvurdu ve söz konusu tarikat şeyhinin kendisini sürekli dudaklarından öperek tacizde bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olduğu öğrenildi.

 

Konya tarikat şeyhi mürid son dakika son dakika haberi