KKTC'de Zehirlenme Vakası: Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na Bağlı 164 Asker Hastaneye Kaldırıldı!

TAKİP ET

Alınan bilgiye göre, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapmakta olan 164 askerin zehirlenme şüphesi ile Lefkoşa Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapmakta olan 164 askerin zehirlenme şüphesi ile Lefkoşa Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Olay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda meydana geldi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı basın sorumlusu zehirlenme şüphesini doğrularken 164 askerin zehirlenme şüphesi ile Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu belirtti. 

ASKERLER TABURCU EDİLDİ

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, toplamda 164 askerin hastaneye ishal ve karın ağrısı şikayetleri ile başvuru yaptığını ve personellerin tamamının ayakta tedavi edildiğini belirterek, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının bazı birliklerinde 11 Eylül tarihinde saat 21.00’dan itibaren bir kısım personel, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile hastanelere sevk edilmeye başlanmıştır. 12 Eylül saat 14.30 itibariyle 100 personel (68’i 11Eylül tarihinde-32’si Eylül tarihinde) sevk ile 64 personel ise doğrudan olmak üzere toplam 164 personel karın ağrısı ve ishal şikayeti ile hastanelere başvurmuştur. Söz konusu personelin tamamı ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Bahse konu olay, ilk rahatsızlığın ortaya çıktığı andan itibaren Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığınca yakından takip edilmekte olup, şikayetlerin sebebinin belirlenmesine yönelik inceleme hassasiyetle devam ettirilmektedir.” ifadelerinde bulundu.

 

KKTC lefkoşa hastane 164 asker güvenlik kuvvetleri komutanlığı zehirlenme