Kızamık Virüsü, Yoğun Bakımı Karantinaya Aldırdı

TAKİP ET

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir hastanede yatmakta olan Zeynep T. (22) isimli hastaya kızamık virüsü tanısı konulunca tek kişilik yoğun bakım ünitesinde hastanın tedavisine başlandı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir hastanede yatmakta olan Zeynep T. (22) isimli hastaya kızamık virüsü tanısı konulunca tek kişilik yoğun bakım ünitesinde hastanın tedavisine başlandı. Hastane çalışanlarının maske ve eldiven taktığı gözlenirken yoğun bakım ünitesinin karantinaya alındığı bildirildi.

İnegöl Huzur Mahallesinde ikamet etmekte olan Zeynep T. isimli vatandaş halsizlik şikayetiyle özel bir hastaneye müracaat etti. Yapılan tetkikler neticesinde kızamık virüsü tespit edilen Zeynep T’nin tedavisine devam edilebilmesi için İnegöl Devlet Hastanesine sevki yapıldı.

Zeynep T’nin tedavisine tek kişilik yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor. Yoğun bakım ünitesinin karantina altına alındığı öğenildi.

Hastanede görev yapmakta olan sağlık çalışanları ise virüse karşı kendilerini koruyabilmek için maske ve eldiven kullanarak görevlerini sürdürüyor. Zeynep T’nin ailesi ise tedbir maksatlı gözlem altında tutuluyor.     

Bursa İnegöl Zeynep T kızamık virüsü son dakika