Kışın Kilo Almak İstemeyenler Bunları Yapsınlar!

TAKİP ET

Kış aylarında soğuyan havalar, metabolizmanın yavaşlaması, hareket kabiliyetinin düşmesi ve hormon dengesindeki değişikliklerin kilo alımını hızlandırdığı dönemde bazı noktalara dikkat ederek kilo alımını engelleyebilirsiniz.

Kış aylarında soğuyan havaların etkisi ile birlikte kilo alımının arttığı görülüyor. Değişen yaşam ve beslenme alışkanlıkları kilo alımını tetiklemeye başlıyor. Bunun üzerine uzman diyetisyen Özge Öçal kış aylarında kilo almanın engellenmesi için yapılması gerekenleri bir kez daha anlattı. Özellikle beslenme alışkanlıkları çok fazla değişen kadınlara önemli uyarılar yapıldı. 

Kış aylarında hızla alınan kilolarla birlikte yaz yaklaşınca şok diyetler ve asla gidilmeyecek spor salonu üyelikleri birbirine karışıyor. Havaların soğuması ile evden çıkmak istemeyen kişilerin hareket kabiliyetleri de kısıtlanıyor. Yüksek karbonhidrat ve yağ seviyesi olan besinler tüketilmeye başlanılıyor. Bunun üzerine güneş ışınları ile olan iletişim süresi kısalıyor. Hormonların değişmesi ile birlikte hızlı bir şekilde kilo alınıyor. 

KİLO ALMAK İSTEMEYENLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Havalar soğudukça terleme oranı düşüyor. Vücuttan atılan su miktarı düştüğü için kilo başına içilecek 30 ml su vücuttaki su dengesinin sağlanması açısından son derece önemlidir. Kilo vermek isteyenler için su tüketimi son derece önemlidir. 
Özellikle beslenme aşamasında ara öğünlerin atlanması ciddi bir problemdir. Ara öğünleri atlamadan açlık hissi hissetmeden gerekli olan tüm besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. 
Vücudun düzene girmesi için düzenli uyku son derece önemlidir. Yaşa ve yaşam düzenine göre uyku ihtiyacı değişiklik göstermektedir. Ancak en az 7 8 saatlik bir uyu son derece önemlidir. 
Metabolizmayı hızlandıracak yeşil çay yağ yakımını da hızlandırdığı için kilo verimi sırasında tüketilmelidir. Stresi azaltarak hızlı kilo kaybı sağlamaktadır. 
Tuz tüketiminin azaltılması ve bu anlamda tuz yerine alışkanlıkların değiştirilerek baharat kullanılması gerektiği uzmanlar tarafından öneriliyor. 

sağlık kış kilo kontrolü