Kış Mevsiminde Cildimizi Nasıl Korumalıyız?

TAKİP ET

Kış kapıda. Havaların soğumasıyla ciltte kuruluk artar. Kuru ve soğuk hava, kalorifer ve klima kullanılan ortamlar da bu durumu iyice tetikler. Özellikle derinin hava ile temas ettiği (yüz ve eller) bölgeler daha çok kurumakta ve ekstra bakım ister.

Kış aylarındaki kuruluktan etkilenmemek için öneriler yazımızda;

SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Su sadece yaz aylarında değil kış aylarında da hayati önem taşıyor. Su ihtiyacı bu mevsimde fazla hissedilmese de cildin ihtiyacı oluyor. Günde en az iki litre su içmeyi ihmal etmeyin.

NEMLENDİRİCİLERDEN FAYDALANIN

Sadece kuru ciltler değil her cilt tipinin nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Cildiniz yağlı bile olsa cilt yapınıza uygun (su bazlı) doğru nemlendirici ile günlük olarak cildin ihtiyacı olan nemi verin. 

ÇOK SICAK SUYA DİKKAT

Üşüdüğünüzde girdiğiniz aşırı sıcak duş cildinizdeki nem kaybını arttırır. Banyoda ılık su kullanmaya özen gösterin.

DUDAKLAR VE ELLER EKSTRA BAKIM İSTER

Soğuk havalardan en kolay etkilenen dudak ve eller ekstra bakım ister. Gece uyumadan önce günlük olarak dudak balm’ı kullanarak kurumayı engelleyebilirsiniz. Doğal içerikli, kaliteli bir el nemlendiricisi de kurtarıcınız olacaktır.

PEELİNGİ UNUTMAYIN

Peeling için en uygun zaman kış aylarıdır. Biriken ölü deriden kurtulduktan sonra nemlendirici bakım kremlerinden maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

DUŞTAN VAZGEÇMEYİN

Kışın da mutlaka sık sık duş alın ve duştan sonra nemlendiricinizi ihmal etmeyin.

 

kış aylarında cilt bakımı cilt bakımı cilt bakım rutini kış aylarında bakım