Kış Hastalıklarını Atlatmak İçin Dondurma Yiyin!

TAKİP ET

Ebeveynler tarafından kışın sağlıksız olduğu düşünülen dondurmanın hastalıkların önlenmesi ve mevcut hastalıkların tedavi edilmesi aşamasında son derece olumlu etkilerinin olduğu belirtildi.

Dondurma hakkında pek çok doğru bilinen yanlışların olduğu tespit edildi. Yaz aylarında tüketilen dondurma kış aylarında genellikle tüketilmiyor. Bu durumda kış aylarında hastalıklara sebep olabileceği düşünülüyor. Bunun üzerine kış aylarında dondurma yemenin ön yargılara sebep olduğu ifade edildi. Halk Sağlığı Uzmanı Profesör Doktor Oğuz Özyaral dondurma hakkında yanlış bilinenleri tekrar ele aldı. 

Dondurma hakkında özellikle ebeveynlerin yanlış yönlendirmelerinin olduğu ortaya çıktı. Doktorlar olarak yaz kış demeden dondurma yemenin son derece faydalı olduğu ifade ediliyor. Gribe ve soğuk algınlığına bilinenin tam aksine iyi geldiği söylenen dondurmanın her mevsim belirli aralıklarla tüketilmesi gerekiyor. 

DONDURMA DİŞ ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLMAZ

Anne ve babalar genellikle dondurma yemenin dişleri çürütebileceğini savunurlar. Bunun üzerine doktorlar yaptıkları araştırmalar sonrasında diş çürümesine dondurmanın değil daha fazla tüketilen metabolik ve şekerli atıkların sebep olduğu dile getiriliyor. Suni ürünler yerine doğal sütlerden hazırlanan dondurmaların tüketilmesinin faydalı olduğu dile getirildi. 

Dondurma tüketmek kalsiyum açısından son derece önemlidir. Bol sütlü dondurmalar kalsiyum ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. Çocukların düzenli dondurma tüketmeleri boylarının uzamasını sağlıyor. Enfeksiyon ve mikrop gelişimini engellediği için son derece önemlidir. Hastalık sırasında da dondurma tüketmek hastalığın emdiği sıvıları tekrar yerine koyacağı için son derece sağlıklıdır. 

kış sağlık hastalık dondurma