Kırmızı Işık İhlalinde Ehliyete El Konulacak

TAKİP ET

Kırmızı ışık ihlallerine çok sert cezalar yolda. Kırmızı ışık ihlalinin tekerrürü halinde ise ehliyete el konulabilecek.

Kırmızı ışık ihlallerine çok sert cezalar yolda. Kırmızı ışık ihlalinin tekerrürü halinde ise ehliyete el konulabilecek.

TOBB Konferans Salonunda gerçekleştirilen Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da iştirak etti.

Çalıştayda bazı açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Öğrenci taşıyan araçlarda özel izinli taşıt izni gerekli hale getirilecek. Okul servis araçlarının kiralama hususlarında da düzenlemeye gidilecek. Servis şoförlerinin ve rehber personellerin de uyuşturucu ya da çocuk istismarı gibi suçlardan hüküm giymemiş olması mecburi olacak. Denetimler ise eskiye göre çok daha sıkı olacak." dedi. 

Okul servisi şoförlerinde trafik kültürü oluşturularak farkındalık çalışmalarına yer verilecek. Bakan, yapılan çalışmalar sonucunda 2017 yılında önceki yıla göre trafik kazalarında %30 düşüş olduğunu belirtirken, bu konuda AB oranlarının üstünde yer aldıklarını ifade etti. Daha da aza indirgemek için eğitim ve bilincin önemine değinen Ahmet Arslan, aynı zamanda çocukların zihinlerinde de kalıcı trafik bilinci oluşturmak gerektiğine dikkat çekti.

Ehliyetlere El Konulacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise trafik güvenliği konusuna değinerek bunun için okul etrafındaki güvenliği sağlayacaklarını söyledi. İçişleri Bakanı Soylu tarafından yapılan açıklamalara göre trafik kuralları eskiye göre çok daha sert olacak ve kesinlikle tolerans gösterilmeyecek. Kırmızı ışık ihlalleri ilk kez yapıldığında para cezası uygulanacak, tekerrürü halinde ise trafik belgesine geçici olarak el konulacak.

kırmızı ışık ihlali okul servisi ehliyet trafik kültürü