Kırmızı Alarm Verildi! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var!

TAKİP ET

Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen bir silahlı saldırının ardından ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Polis vatandaşlara 'evden çıkmayın' uyarısı yaptı.

Fransa'nın Strasbourg kentinde Noel amacıyla kurulan çarşıda silahlı bir saldırı düzenlendi. Bölge halkı için kırmızı alarm veren yetkililer evde olanların dışarıya çıkmaması gerektiğini belirttiler. Bölgede hala çatışmaların devam ettiği öğrenilirken saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Bunun üzerine terör saldırısında 3 kişinin öldüğü ve 12 kişinin de yaralandığı öğrenildi. 

Yaşanan silahlı saldırının ardından saldırgan olay yerinden kaçtığı için yeni bir silahlı saldırının daha gerçekleşebileceği bilgisi paylaşıldı. İlk incelemelere göre silahlı saldırganın 29 yaşındaki bölgede dolan Sherif Chekatt isimli şahıs olduğu öğrenildi. Bölge polisi tarafından her yerde saldırgan aranıyor.

İÇİŞLERİ BAKANI KONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Fransa İçişleri Bakanı Shristophe Castaner saldırının ardından bir açıklamada bulundu. Sınır güvenliğinin artırıldığını ve saldırganın kaçmasının imkansız olduğunu belirtti. Yeni bir saldırının yapılmaması için güvenlik önlemlerinin alındığını dile getirirken bu anlamda saldırganın hala arandığı bilgisi paylaşıldı. 
Yaşanan olayın ciddi bir güvenlik hadisesi olduğu belirtilirken vatandaşlar tarafından korku dolu anların yaşandığı tespit edildi. Bölgede seyir halinde olan tramvay seferlerinin durdurulduğu öğrenildi. Saldırının terör bağlantılı olup olmadığı konusunda bir araştırma yapılıyor. Görgü tanıkları silah seslerinin duyulmasının ardından insanların korku ve panik içerisinde etrafta koşmaya başladıklarını anlattılar. Saldırıdan sonra araştırma başlatan güvenlik güçleri saldırganın kimliğini kısa sürede belirlediler.  Saldırganın ev adresine yapılan baskında kimse bulunamadı. 

fransa silahlı saldırı ölü ve yaralı