Kilosundan Fazla Tümörle Doğan Bebek, Yaşama Tutundu

TAKİP ET

İzmir'de vücudunda 760 gr'lık tümörle dünyaya gelen bebeğin vücudundaki tümör alınınca 580 gr'a düştü. 6 aylıkken yaşama merhaba diyen Sare İnci bebek, başarılı bir operasyon ile yaşama tutundu. İzmir'de vücudunda 760 gr'lık tümörle dünyaya gelen bebeğin vücudundaki tümör alınınca 580 gr'a düştü. 6 aylıkken yaşama merhaba diyen Sare İnci bebek, başarılı bir operasyon ile yaşama tutundu.

İzmir'de vücudunda 760 gr'lık tümörle dünyaya gelen bebeğin vücudundaki tümör alınınca 580 gr'a düştü. 6 aylıkken yaşama merhaba diyen Sare İnci bebek, başarılı bir operasyon ile yaşama tutundu. 

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yapılan açıklamada Didem ve Selim çifti çocuk sahibi olamadığı için tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmaya karar verdi. Hamileliğin 6'ıncı ayına gelindiği zaman yapılan doktor kontrollerinde bebekte tümör tespit edildi ve anneye gebelik tansiyonu teşhisi konuldu. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın ve Doğum servisinde tetkikleri yapıldıktan sonra ameliyata alınan Didem Altıntaş, 1,5 saatlik operasyonun sonunda 'Sare İnci' ismi verilen bin 340 gr ağırlığındaki bebeği dünyaya getirdi. Sare İnci bebek, doğumdan sonra operasyona alınarak vücudundaki 760 gr'lık tümör alındı. Sare İnci bebeğin Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde iki kez duran minik kalbi, doktorlar tarafından çalıştırıldı.

3'üncü ayına giren ve peş peşe iki operasyon geçiren Sare İnci bebeğin sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Çocuk Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tunç Özdemir, "Tümörlü bebeklerde ölüm nedeni genellikle kalp yetmezliğidir. Sare İnci bebekte, bebekten daha büyük tümör ile karşı karşıya olduğumuz için durum farklıydı. Biz, böyle durumlarda ikizi olacakmış da olmamış diye düşünüyoruz. İnci bebeğin tümörü alınmasaydı şu an yaşamını kaybetmiş olacaktı. İnci bebeğin hayata tutunması için ona ilgi gösteren tüm hastane personelimizde çok mutlu oldu." dedi. 

Yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Esra Özer ise "Sare İnci bebeğin tümörü alındıktan sonra 580 gr'a düştü. Şu anda ise 1 kilo 660 gr kilosu ile sağlık durumu iyiye gidiyor. Tedavisi bir süre daha devam edecek." ifadelerine yer verdi. 

Didem ve Selim Altıntaş çiftide, "Bebeğimize kavuşacağımız için çok heyecanlıyız. Onu ilk kez kucağımıza alacağız. Büyüdüğü zaman ona, mücadeleci bir kız olduğunu anlatacağız. Biz, birbirimizi hiç bırakmadık. Doktorumuz başta olmak üzere tüm hastane personeline çok teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

bebek tümör gebelik tansiyonu Sare İnci bebek