Kerkük'te Hezimete Uğrayan Barzani'den İlk Açıklama: Evlatlarımızın Kanı Özgürlük İçin Aktı

TAKİP ET

Kuzey Irak lideri Mesut Barzani, Irak ordusunun Kerkük'te düzenlediği operasyon sırasında kaçan Peşmergeler hakkında açıklama yaptı. Barzanı, Peşmergelerin kaçması ile ilgili olarak bazı siyasileri suçladı.

Kuzey Irak lideri Mesut Barzani, Irak ordusunun Kerkük’te düzenlediği operasyon sırasında kaçan Peşmergeler hakkında açıklama yaptı. Barzanı, Peşmergelerin kaçması ile ilgili olarak bazı siyasileri suçladı. 

Kerkük’te büyük bir hezimet yaşayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, operasyonun ardından ilk kez konuştu. Barzani, Peşmerge'nin Kerkük'ten çekilmesini bazı siyasilerin "tek taraflı" hareket etmesine bağladı. 

“ANİ GERİ ÇEKİLİŞ” HAKKINDA YAZILI AÇIKLAMA
Barzani, Peşmerge'nin Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde operasyon başlar başlamaz geri çekilmesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Barzani açıklamasında, "Tarih boyunca Kürdistan halkının hakları çiğnendi ve zulme maruz kaldılar. Kürdistan halkı tarih boyunca kendi kimliğini korumak adına katliam ve soykırımlara uğradı. Kürdistan halkı, barışçıl adımlar atarak hiçbir zaman savaş istemedi ancak savaşlara maruz kaldık. Tüm çabalarımız barışçıl bir şekilde amacımıza ulaşmaktı. Öncelikli amacımız her zaman asayiş ve Kürdistan halkının haklarının savunması oldu. Kerkük'te yaşananlar, Kürdistan'daki bazı siyasi tarafların ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandı. Sonuç olarak Peşmerge Güçleri geri çekilmek zorunda kaldı. Bu geri çekilme de karşılıklı bilgilendirme çerçevesinde gerçekleşti. Erbil ve Bağdat arasındaki temas hattı, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonundan önceki sınıra geri döndü.” ifadelerini kullandı. 

 

barzani kerkük operasyon kuzey ırak peşmerge açıklama