Kendini Yenileme Eğilimi Burun Estetiğine İtiyor

TAKİP ET

İnsanın, tabiatı gereğince kendisini sürekli yenileme ve güzelleştirme peşinde koştuğunu belirten Dr. Ümit Hardalİnsanın, tabiatı gereğince kendisini sürekli yenileme ve güzelleştirme peşinde koştuğunu belirten Dr. Ümit Hardal...

İnsanın, tabiatı gereğince kendisini sürekli yenileme ve güzelleştirme peşinde koştuğunu belirten Dr. Ümit Hardal "İnsanlar, bu tarzda beklentiler içerisine girince kendilerini burun estetiği ve farklı yöntemler içerisinde buluyor. Eski çağlardan günümüze kadar tıp ve kozmetik alanda görülen değişim ve gelişimler bu yöndedir. Ülkemizde ise en fazla tercih edilen estetik operasyonu rinoplastidir. Toplumun büyük bir kısmının etnik kökenli olması ve nesiller süren aktarımlar neticesinde şekillenen anatomik yapı karakteristik burun yapılarının zeminini oluşturmuştur. Ülkemizdeki insanlara, küçük ve kalkık burun şekli her zaman cazip gelmiştir." şeklinde konuştu. 

Burun şekli ile ilgili yaşanan problemlerin sadece kadınlarda değil, erkeklerde de görüldüğüne dikkat çeken Dr. Hardal, "Burun, yüz bölgesinin merkezinde olduğundan dolayı yüz ifadesinin tamamını oluşturduğundan estetik açıdan önem arz eder. Burun şekli ile ilgili problem yaşayanlar, genellikle ergenler, gençler ve orta yaşlılardır. Burun estetiğine yol açan kaygılar arasında okul yaşamında popüler olmak, kariyer hedefleri ve özel yaşamdaki başarı ve mutluluk yer almaktadır." dedi. 

Burnundan Dolayı Alay Konusu Olanlar Estetiğe Daha Yatkın

Burnundan dolayı alay konusu edilenler, dışlananlar ve öz güven kaybı yaşayanların burun estetiğine daha yatkın olduğunu vurgulayan Dr. Hardal, "Burun estetiği operasyonları, sadece burun şeklinden rahatsız olan insanlara değil, fonksiyonel rahatsızlık yaşayan insanlara da uygulanmaktadır. Burun etinden dolayı operasyon geçirecek bir kişide burun yapısında ufak değişiklik yapılmasını isteyebilir. Herkesin burnu ile ilgili yaşadığı sorunlar farklı olduğu için burun estetiği operasyonları tamamen kişiye özel yapılmaktadır. Burun estetiği operasyonlarında tek hedef hastayı sağlıklı ve güzel görünümlü bir buruna kavuşturmaktır. İnsanlar, günümüzde doğal görünüme sahip olmayı tercih ettiği için yüzde yapay durmayan burunları tercih etmektedir." ifadelerine yer verdi. 

Dr. Hardal, "Burun estetiği yaptırmak isteyen kişiler, kaygılarını ve burunlarında yapmak istedikleri değişiklikleri doktorlarıyla rahat bir şekilde paylaşmalıdır. Hasta, operasyonu kendi isteklerinin şekillendirdiğini unutmamalıdır. Hasta, doğal duran ve sağlıklı bir buruna sahip olmak istiyorsa doktor ile hemfikir olması önem arz etmektedir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

burun estetik rinoplasti doğal görünüm