Kegel Egzersizi Yapıyor Musunuz?

TAKİP ET

Vücudumuzdaki tüm kasları çalıştırmamız gerekir. Kegel egzersizi vajinadaki kasların çalışmasına dolayısıyla toparlanmasına yardımcı olur, bu egzersizler pelvik ve taban kaslarını güçlendirmek için yapılır.

Pelvik taban kasları cinsel birliktelik, orgazm ve normal doğumun tüm evrelerinde önemli işlevlerin yanı sıra ıkınma, idrar yapma, dışkılama ve pelvik bölgede yer alan organların anatomik yapılarını korumakla sorumludur.
İri doğum, zor doğum, çok sayıda doğum yapmak, pelvik taban kaslarının zarar görmesine ve işlevini tam olarak yerine getirememesine sebep olabilir. Günlük yaşamda yeterince çalıştırılamayan pelvik kasları, özellikle idrar kaçırma, mesane sarkması, menopoz sürecinde genital yapılarda gelişen gevşeme bu kasların kasılma yeteneğinde azalmaya neden olabilir.

KEGEL KASLARI NASIL BULUNUR?

Bu bölgede kasları ayırt etmenin en kolay yolu idrarınızı yaparken birden idrar yapmaya ara verip sonra tekrar yapmaya başlamanızdır. Kasılmanın meydana geldiği yer pelvik taban kaslarınızdır. Kegel egzersizi için bulduğunuz bu kasa ihtiyacınız var.

KEGEL EGZERSİZLERİ NASIL YAPILIR?

Günün herhangi bir saatinde evde, işyerinizde, televizyon izlerken, araç kullanırken rahatlıkla uygulayabileceğiniz egzersizlerdir. Kegel egzersizi yaparken tarif ettiğimiz pelvik taban kaslarınızı 3-10 saniye arası tutup sonra yine 3-10 saniye gevşetmelisiniz. Bunu arka arkaya 10 defa tekrar edin. Gün içinde 3 seans bu egzersizleri uygulayın.

KEGEL EGZERSİZİ NE ZAMAN YAPILMAZ?

Egzersizi mesane boşken uygulayın. İdrar yaparken bu egzersizi uygulamayın. Günde 4 seans dan fazla uygulamayın.

KEGEL EGZERSİZİNİN FAYDALARI?

Cinsel isteksizlik ve orgazm olamama sorunlarınızın çözümünde destek olacak. Cinsel ilişki sırasında hem sizin hem de partnerinizin cinsel hazzını arttıracak. Rahim sarkması, mesane sarkması gibi sorunlarınızın oluşumuna engel olacak. Hafif derecede idrar kaçırma sorununuz varsa tedavinize destek olacak yada böyle bir sorununuz yoksa ilerde oluşmasına engel olacak.

 

kegel egzersizler kegel egzersizleri yorumları kegel egzersizleri kadınlar kulübü kegel egzersizleri nelerdir kegel egzersizleri nasıl yapılır kegel egzersizleri pelvik kaldırma ve esnetme