Kayseri'de Akıl Almaz Olay! Hapı Ambalajıyla Yuttu, Yemek Borusu Yırtıldı

TAKİP ET

Kayseri'de doktor tarafından kendisine yazılan hapı ambalajıyla beraber yuttuğu öğrenilen 43 yaşındaki Hüsniye Yesegüy, hapı ambalajlı şekilde yutunca apar topar hastaneye kaldırıldı.

Kayseri’de doktor tarafından kendisine yazılan hapı ambalajıyla beraber yuttuğu öğrenilen 43 yaşındaki Hüsniye Yesegüy, hapı ambalajlı şekilde yutunca apar topar hastaneye kaldırıldı.

Olay, Kayseri Kocasinan ilçesinde meydana geldi. Rahatsızlık geçiren ve doktoru tarafından kendisine yazılan ilaçları kullanmaya başlayan Hüsniye Yesegüv bir süredir kullanmakta olduğu ilaçları içerken büyük bir hata yaptı.

AMBALAJINDAN ÇIKARDIĞINI SANDI

43 yaşındaki kadının doktoru tarafından kendisine verilen ilacı eczaneden aldıktan hemen sonra film tablet halinden makasla keserek parçalı hale getirdi. Dışı PVC kaplı hapı eline alan talihsiz kadın hapı ambalajından çıkardığını sanarak bir bardak suyla birlikte PVC kaplı hapı o haliyle yuttu.

AMBALAJ YEMEK BORUSUNU YIRTTI

Talihsiz kadın hapı ambalajından çıkardığını zannederken yuttuğu hapın çıkarılmamış olan ambalajı yemek borusunu yırttı. Yemek borusu yırtılan Hüsniye Yesegüv’ün yakınları durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri talihsiz kadını ambulansa alarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Acil serviste tedaviye alınan Yesegüv’ün ilk olarak yemek borusuna takılan ve yemek borusunu yırtan ambalajın daha sonra buradan midesine indiği tespit edildi. Hapın indiği bölge tespit edilirken Hüsniye Yesegüv hastanenin kulak burun boğaz servisinde cerrahi operasyonla midesine inen ambalajdan kurtarıldı. Hastanede gözetim altında tutulan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Kayseri Sağlık ahberleri Hap Ambalajıyla yuttu Yemek borusu Operasyon