Kaşıntı Deyip Geçmeyin! Kanser Olabilirsiniz

TAKİP ET

Vücutta meydana gelen kaşıntıların hafife alınmaması gerektiği ifade edilirken kanser hastalığının da habercisi olabileceği konusunda uyarılar yapıldı.

Kaşıntı pek çok hastalık belirtisi olabilecek ciddi bir sorun olduğu için hafife alınmaması gerektiği özellikle uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Kaşıntının sürekli hale gelmesi karaciğer ve böbrek hastalıklarının bir habercisi olabilir. Kaşıntının sebeplerinin derinlemesine araştırılması son derece önemlidir. Bunun için tiroid, karaciğer hastalıkları, lenfoma gibi kanser türlerinin habercisi dahi olabilir. 

Türk Dermatoloji Derneği üyesi Doç. Dr. Berna Aksoy kaşıntılar hakkında önemli uyarılarda bulundu. Vücutta meydana gelen kaşıntıların sebebinin pek çok nedene dayandırılabileceği söyleniyor. Kaşıntı pek çok kişi tarafından hafife alınıyor ancak kaşıntının temelinde karaciğer böbrek hastalıklarının yanı sıra endokrinolojik hastalıklar ve hatta kanser türlerinin de sebep olabileceği dile getirildi. Bunun yanı sıra kullanılan ilaçların yan etkisi ve psikolojik sorunlar kaşıntıyı tetikleyebilir. 

KAŞINTI KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR

Vücutta meydana gelen kaşıntılar için önce dermatoloğa başvurmak son derece önemlidir. Yapılacak birtakım testler ve önerilen tedavi yöntemlerinin ardından başarılı olunmaması halinde alternatif tedavi yöntemleri incelenebilir. Egzama, deri hastalıkları, mantar ve uyuz gibi hastalıklardan dolayı kaşıntılar meydana gelebilir. Ancak lenfoma gibi kanser türleri de vücuda etki ederek derin kaşıntılara sebep olabilir. Devamlı olarak kaşımak yaraların derinleşmesini sağlayacağı gibi iyileşme sürecini uzatacaktır. Bunun üzerine yapılacak testlerde lenfoma risklerini öğrenebilir bunun üzerine tedavi yöntemleri üzerine gidilebilir.

kanser kaşıntı sağlık