Karnınız Aç İse Bunları Sakın Yapmayın

TAKİP ET

İnsanların sağlıkları, yaşam tarzları ve yedikleriyle doğru orantılıdır. Yemek arifesinde yaptıklarımız ise sağlığımızı doğrudan etkilemektedir. Aç karnınıza iken yapmamanız gerekenler ise şöyle sıralanabilir...

İnsanların sağlıkları, yaşam tarzları ve yedikleriyle doğru orantılıdır. Yemek arifesinde yaptıklarımız ise sağlığımızı doğrudan etkilemektedir. Aç karnınıza iken yapmamanız gerekenler ise şöyle sıralanabilir...

İltihap Sökücü İçmek

Karnınız aç iken kan sulandırıcı,  paracetamol vb. içeriğinde steroid olmayan antibiyotikleri içmemelisiniz. Bu tür ilaçlar aç karnına içildiği takdirde ilacın etkisi azaldığı gibi mide kanaması vb. sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. 

Bu ilaçlar, süt ya da bol su ile alındığı takdirde yan etkileri azaltılabilir. 

Kahve İçmek

Kahve, kafeinsiz olsa dahi aç karnına tüketildiği zaman içeriğindeki asit nedeniyle mide ekşimesi ve sindirim sorunlarıyla karşılaşılabilir. Kahvaltı, kahve ile geçiştirildiği takdirde serotonin eksikliği oluşabileceği gibi gün boyu devam edecek karamsarlığa yol açabilir. 
Sabah kalktıkları zaman kahve içmeden yapamayanlar kahveyi, süt veya kahve kreması ile yumuşatmalıdır. Soğukta kurutulmuş kahve yerine doğal kahve tercih edilmelidir. 

Sakız Çiğnemek

Sakız çiğnerken vücut sindirme asidi üretmeye başlar. Bu asidin ise mide duvarını zedeleme riski olduğundan gastrite yol açabilir. 

Doğal şeker içeren sakızlar çiğnenmelidir. Mideniz dolu olsa dahi 10 dakikadan fazla sakız çiğnememeye özen gösterin. 

Uyumak

İnsanlar, aç karnına uyudukları zaman glikoz seviyesinin düşüklüğü nedeniyle derin uykuya geçmek zorlaşır. Bu da suni bir uyku uyumanıza ve erken kalkmanıza yol açar. Uykusuzluk, açlık hormonlarını tetiklediğinden dolayı akşam yemeği yenmeden uyunduğu zaman ertesi gün daha çok yemek yenir. 

Uyumadan önce tıka basa yemekte iyi değildir. İçeriğinde magnezyum ve kalsiyum olan süt ürünleri tüketmeye özen gösterilmelidir. 

Egzersiz

Aç karnına yapılan egzersizin fazla kalori yaktırdığı iddia edilse de gerçekte yağ kaybına fazla etkisi yoktur. Asıl olan ise vücutta kas kaybına yol açtığıdır. Ayrıca enerji açığından dolayı fazla bir verim alınamaz. 

Karnınız açsa aerobik egzersizler tercih edilmelidir. Sindirim sorunu yaşayanlar, egzersiz yapmadan önce hafif atıştırabilirler. 

Alışveriş Yapmak

İnsanlar, aç karnına alışveriş yaptığı zaman beynimiz 'yemek istiyorum' mesajı verir ama biz, bu mesajı 'istiyorum' diye algıladığımız için daha fazla alışveriş yaparız. 

Narenciye Suyu Tüketmek 

İçeriğinde asit ve yoğun meyve suyu barındıran narenciye suyu aç karnına içildiği zaman mideyi hissedilir şekilde rahatsız eder. Özellikle gastrit rahatsızlığı veya gastrite yatkınlığı olanlar, narenciye suyunu aç karnına kesinlikle tüketmemelidir. Ayrıca narenciye suyu taze iken seyreltilerek içildiği takdirde sağlığa çok faydalıdır. 

Tartışmak

İnsanların, karnı aç olduğu zaman daha sinirli olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Duygu kontrolü, enerji sarfiyetini gerektirir. Aç karnına iken yeterli enerji olmadığından duyguların kontrol edilmesi daha zordur. 
 

Alkol İçmek

Aç karnına alkol alındığı zaman mide emmek için iki kat enerji harcayacağından vücutta damardan verilmiş gibi etki yaratır. 

Aç karnına iken alkol almak zorunda kalırsanız karbonlanmamış alkol tüketmelisiniz. Ufak bir atıştırmanın dahi emilimde büyük faydası olacaktır.  

iltihap kahve sakız uyku egzersiz