Karkamış'a roket saldırısı! Yerleşim yerine isaber etti... Vali Gül duyurdu: 2 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerce tekrardan hedef alındı. Suriye'nin kuzeyinden gelen 5 roketin düştüğü bölgede ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR vuruldu. Yaralı ihbarı bulunulan bölgeye sağlık ekipleri gönderildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İki vatandaşın saldırı nedeniyle yaşamını kaybettiğini, 6 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Hain terör örgütü YPG/PKK’li teröristler tarafından atılan 5 roket, ilçe merkezinde bulunan bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR'ı vurdu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

VALİ GÜL: 2 HEMŞEHRİMİZ VEFAT ETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, konuya ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulunarak, "Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adat havan/roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır." ifadelerine yer verdi

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU NOKTALAR ATEŞ ALTINA ALINDI

Roket saldırısı ile birlikte teröristlerin bulunduğu bölgelere, sınırda konuşlu birliklerce obüs ve çok namlulu roketatarlarlı silahlar ile ateş altına alındı.

Teröristler tarafından ateşlenen bazı roket mermilerinin de sınırın diğer yanında bulunan Cerablus kentinde yerleşim yerlerine isabet ettiği tespit edildi.

Gaziantep Karkamış roket