Karın Ağrısına Ne İyi Gelir? Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

TAKİP ET

Karın ağrısı, sıklıkla görünen daha çok üşütme sonucunda veya sindirme problemleriyle ilgili ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde sıklıkla görünen karın ağrısının belli bir yaş sınırlaması yoktur. Kimi zaman basit bir üşütmeden kaynaklanan karın ağrısı farklı hastalıkların da habercisi olabilir. Geçmeyen sürekli ağrılarda doktora görünmek şarttır.

Birçok kişide ara sıra ortaya çıkan sağlık problemlerinden biri olan karın ağrısını, evde yapacağınız yöntemlerle azaltabilir veya geçirebilirsiniz. İşte karın ağrısına iyi gelen o yöntemler…

KARIN AĞRISININ EN YAYGIN NEDENLERİ

İshal Kabızlık Gaz sancısı Gıda alerjisi Gıda zehirlenmesi Huzursuz bağırsak sendromu Bakterilerin neden olduğu bağırsak- mide iltihabı

KARIN AĞRISI NASIL GEÇER?

Ayaklarınızı sıcak tutup gaz çıkarmaya çalışın. Karnınıza hafifçe masaj yapın ve çok fazla yemek yemeyin.
Karnınıza sağdan sola, soldan sağa hafif bastırarak masaj yaparak gazın dışarı atılmasını sağlayın. Ağrının azalması için gaz çıkarmak çok önemlidir. 
Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı bal ve bir çorba kaşığı elma sirkesi döküp yudum yudum içerseniz, karın ağrınız kısa zaman içerisinde geçecektir.
Sıcak su torbasını ağrıyan karnınıza koyarak ağrının azalmasını sağlayabilirsiniz. Mutlaka ayaklarınızı sıcak tutun. Sıcak su dolu bir leğene ayaklarınızı sokabilirsiniz.  
Papatya çayı barsaklara uygulanan baskıyı azaltır. 10-15 dakika demlediğiniz papatya çayını yudum yudum içerek mide ağrıyı azaltabilirsiniz.
Karın ağrısına en etkili gelen besinlerden biri muzdur. Karnınız ağrımaya başladığında hemen bir tane tüketin.
Zencefilli çay karın ağrısını geçirmenin yanı sıra kasları rahatlatıp mide kramplarına da iyi gelecektir.
Hazımsızlıktan dolayı karnınız ağrıyorsa, sıcak suyun içine limon sıkarak tüketin.
Lif bakımından zengin olan incir kabızlık probleminden kaynaklanan karın ağrısını hemen geçirir. Hem taze hem kuru incir karın ağrısı şikâyetini azaltmaya yardımcı olur. Bir kaseye bir avuç incir koyun. İncirlerin tamamen suyun içine girmesine dikkat edin. Bir gece incirleri suda bekletin. Ertesi gün suyunu boşaltın aç karnına 1 adet incir tüketin. Her gün 4-5 incir tüketebilirsiniz. Kabızlık problemine hemen etki edecektir.
Pekmez kabızlığı ve karın ağrısını hafifleten magnezyum ve diğer minareler ve vitaminler içerir. 1 bardak sıcak suyu bir kaşık pekmez ekleyip sabah akşam için. Karın ağrısı ve kabızlık sorunu ortadan kalkacaktır.
Karın ağrınızın sebebi regl dönemi ise, civanperçemi çayı ağrınızı hafifletecektir.
Nane çayı karın ağrısına çok iyi gelir veya nane limon çayı karın ağrısı şikâyetinizi önemli ölçüde kesecektir.
Ağrılarınız;
Şiddetli, sürekli tekrarlayan ve artan cinstense
Karın ağrısı ile birlikte göğsünüz ve boynunuz da ağrıyorsa
Baygınlık hissi, kanama, nefes kesilmesi, kusma ve yüksek ateş de eşlik ediyorsa
Karında gerginlik ve şişme varsa
Dışkıda kan varsa
Biri veya birkaçı olması durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. 

 

şiddetli karın ağrısına ne iyi gelir karın ağrısına ne iyi gelir evde tedavi 5 saniyede karın ağrısını geçirme çocuğun karın ağrısına ne iyi gelir karın ağrısına ne iyi gelir içecek ishal ve karın ağrısına ne iyi gelir karın