Karın Ağrısı Şikayetiyle Gittiği Hastanede 10 Yıldır Taşıdığı Hastalığı Öğrendi!

TAKİP ET

Konya'da bir kadın karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede hayatının şokunu yaşadı. Talihsiz kadının hastanedeki kontrollerinde böbrek bezinde dünyada ilk defa rastlanan 20 santimetre çapında kistik tümör bulunduğu öğrenildi.

Konya’da bir kadın karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede hayatının şokunu yaşadı. Talihsiz kadının hastanedeki kontrollerinde böbrek bezinde dünyada ilk defa rastlanan 20 santimetre çapında kistik tümör bulunduğu öğrenildi. 

65 yaşında olduğu öğrenilen Ayşe Civik, şiddetli karın ağrısı ile gittiği hastanede böbrek üstü bezinde tespit edilen 20 santim çapındaki kistik tümör ile tıp literatürüne geçti.
Yaşlı kadının başvurduğu fakültenin dekanı olan Prof. Dr. Celalettin Vatansev ise konuyla ilgili açıklamasında yaşlı kadının laparoskopik cerrahi ile sağlığına kavuştuğunu belirtti.

KAPALI AMELİYAT YÖNTEMİ TERCİH EDİLDİ

Şiddetli karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran Ayşe Civik’in sol böbrek üstü bezinde büyük bir kistik tümör olduğunu tespit ettiklerini söyleyerek,  Bu tür vakalarda genellikle açık cerrahi yöntem düşünülürken, “Biz daha zor olan kapalı yöntemi tercih ettik. Vücutta daha az kesi yeri açılarak hastamızın böbrek üstü bezindeki kistik tümörün tamamını çıkarmayı başardık. Operasyonu kapalı yapmasaydık hastamızın karnında yaklaşık 40 santimetrelik kesi olacaktı. Bu durumda enfeksiyon problemleri ortaya çıkabilirdi. Hastamızın hastanede kaldığı süre kısalmış oldu. Şu anda oldukça sağlıklı." ifadelerini kullandı.

KİTLE 10 YILDIR VÜCUDUNDAYDI

Vücudundan 20 santimlik kistik tümör çıkartılıan ve oldukça ağır bir ameliyat geçiren Ayşe Civik ise bu ciddi operasyona rağmen kendisini çok iyi hissettiğini belirtti. yaşlı kadın, doktorlarından vücudunda 10 yıldır bu kitleyle yaşadığını öğrendiğinde şok olduğunu ve şimdi sağlıklı olduğu için mutlu olduğunu belirtti.

 

konya karın ağrısı şikayet kist tümör tıpta ilk dünyada ilk 10 yıl