Karın ağrısı nedeniyle hastaneye gelen 13 yaşındaki çocuğun hamile olduğu tespit edildi

TAKİP ET

Diyarbakır'da karın ağrısı nedeniyle hastaneye başvuran 13 yaşındaki kız çocuğunun hamile olduğu ortaya çıktı. 37 haftalık gebe olduğu tespit edilen Suriye uyruklu kız çocuğunun, bir sene önce ailesinin izni ile imam nikâhıyla evlendiği öğrenildi.

Bismil Devlet Hastanesi acil servisine getirilen ve geçici koruma statüsünde sığınmacı olduğu öğrenilen Suriye uyruklu 13 yaşındaki Maram Harba'nın yapılan muayenesinde 37 haftalık gebe olduğunu fark eden sağlık çalışanları durumu hastane polisine ihbarda bulundu.

Polise ifade veren küçük kız bir sene önce ailesince imam nikâhıyla evlendirildiğini, bu sebeple hamile kaldığını ifade etti. Verdiği ifadenin ardından kızın babası Ahmad Harba ve annesi Emne El Daas polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

'TÜRKİYE'DE EVLİLİK YAŞI SINIRI OLDUĞUNU VE BUNUN SUÇ OLDUĞUNU BİLMEDİKLERİNİ' ÖNE SÜRDÜLER

Aile, kızlarını kendi rızası ile Suriyeli uyruklu Mouhammad Temir ile evlendirdiklerini, Türkiye'de evlilik yaşı sınırı olduğunu ve bunun suç olduğunu bilmediklerini ifade etti. Aile verdiği ifadesinde, "Evlendiğimizde fiziksel görünümüne göre 16 yaşında biliyordum, gerçek yaşını bilmiyordum. Suriye'de evlilik yaşı olmadığı için bunun Türkiye'de yasak olduğunu da bilmiyordum. Sorun olacağını bilseydim böyle bir evlilik yapmazdım" dedi.

'RIZAMLA EVLENDİM, ŞİKAYETİM YOK'

Mağdur Maram Harba da polise verdiği ilk ifadesinde, geçen sene Kurban Bayramı'nın ardından Türkiye'ye geldiğini ve Mouhammad ile burada tanışıp evlendiklerini ifade ederek, "İlk cinsel birlikteliği de imam nikâhından sonra yaşadım ve şu anda 9 aylık hamileyim. Bizim ülkemizde evlilik yaşı olmadığı için Türkiye'de yasak olduğunu bilmiyordum, rızamla evlendiğim için kimseden şikâyetçi değilim" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel Suçlar Soruşturma Bürosu, kanunlar gereği 15 yaşından küçük çocukların rızasının olamayacağı belirtilerek çocuğun annesi, babası ve evlendirildiği kişi hakkında, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla 30'ar yıl hapis istemi ile dava açtı.

 

Diyarbakır çocuk evlilik