Kansızlığa Karşı Meyve Suyu Çözüm Olabilir

TAKİP ET

Kansızlık ciddi bir sorun olmuşken bu anlamda uzmanlar tarafından kansızlıkla mücadele anlamında meyve suyu tüketiminin ne kadar önemli olduğu dile getirildi.

Kansızlık ciddi bir sorun olmuşken bu anlamda uzmanlar tarafından kansızlıkla mücadele anlamında meyve suyu tüketiminin ne kadar önemli olduğu dile getirildi. 

Kansızlık hayat kalitesinin düşürülmesi anlamında son derece etkili olduğu için çeşitli hastalıklarında ortaya çıkmasına sebep olduğu dile getiriliyor. Kansızlık sorununun ortaya çıkmasının ardından ona bağlı olarak demir eksikliği de ciddi bir sorun olarak gündeme gelmektedir. Demiz eksikliği özellikle çocuk yaşta ortaya çıktığı zaman zihinsel gelişimi de olumsuz anlamda etkilemektedir. 

Çocukların beslenmesinde ebeveynlere büyük rol düşüyor. Çocukların güzel, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri ilerleyen yıllarda beslenme alışkanlıklarının oluşması açısından da önemlidir. Demir oranlarının çocuklarda artırılması için bol miktarda meyve suyu tüketilmesi gerekir. 

KANSIZLIK KADINLARDA DAHA FAZLA YAŞANIYOR

Kansızlık tıbbi anlamda kan değerlerinde hemoglabin oranının azalması olarak ifade edilmektedir. Bu süreçte çocukluk ve ergenlik çağında yaşanan kansızlığın daha ciddi sorunlara neden olabileceği belirtildi. Yapılan bilimsel araştırmalarda her üç kadından birinde kansızlık sorunu yaşandığı belirtiliyor. Kansızlık kadınlarda daha fazla yaşanırken erkeklerde daha nadir görülebiliyor. Çocuk yaşta meydana gelen kansızlık ile mücadelede uzmanlar meyve suyu tüketimini öneriyor. C vitamini tüketimi ile birlikte demir eksikliği de ortadan kalkabilir. Ancak sıkma meyve suyu tüketilmesi öneriliyor. Katkı maddesi bulunan meyve sularının demir eksikliğini tetiklediği konusunda bazı fikirler ortaya atılıyor. 

demir eksikliği sağlık kansızlık meyve suyu