Kanser'e Bitkisel Çözüm: 'Kırmızı Reishi Mantarı'

TAKİP ET

Kanser hastalığına karşı etkileri bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış, tıp dünyasının saygın doktorları tarafından 'takviye edici gıda' olarak tavsiye edilen Reishi mantarı hakkında siz de bilgi sahibi olmak istemez misiniz?

Kanser hastalığına karşı etkileri bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış, tıp dünyasının saygın doktorları tarafından 'takviye edici gıda' olarak tavsiye edilen Reishi mantarı hakkında siz de bilgi sahibi olmak istemez misiniz? 

Geleneksel Çin ve Japon tıbbının mucizevi mantarı olarak bilinen kırmızı Reishi mantarı, yaklaşık olarak 2000 yıldır şifa olması için kullanılan bir mantar türüdür. ‘Ölümsüzlük mantarı’ olarak da adlandırılan Reishi mantarı, ülkemizde de kullanılan, hatta bazı mantar üreticileri tarafından uygun ortamlarda yetiştirilen ve insanların kullanımına sunulmak suretiyle hasat edilen kıymetli bir mantardır. Vücut sağlığı açısından birçok hastalığa şifa olan bu mantarın faydaları, bilimsel çalışmalar tarafından da doğrulanmıştır. Alternatif tıbba mesafeli yaklaşan tıp dünyasının bile ‘takviye edici gıda’ olarak tanıdığı bu mantar ile alakalı olan bilimsel çalışmalar, saygın tıp doktorları tarafından kaleme alınan makale ve kitaplar, uzak doğu medeniyetinin mantar ile alakalı yaklaşık 2000 yıllık tecrübesi ve önemli hastalıklar sonucunda bu mantarın vesilesiyle iyileştiğini söyleyen hasta referanslarıyla Reishi mantarının gereken değeri alması gerektiği oldukça açıktır.              

Reishi mantarı, odunumsu yapısı sebebiyle hazmı kolay olmayan acı ve sert bir mantar türüdür. Hazmı kolay olmadığı için üreticiler tarafından da öğütülmüş ya da dilimlenmiş olarak satılan bu mantarın tüketimi, kaynatmak suretiyle yapılmalı, içerisindeki yararlı maddelerin suya geçmesi sonucunda sabah ve akşam olarak, birer bardak şeklinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

İçerisinde bulunan ve bu mantara has olan triterpenler ve aktif bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlü kılan bu şifa kaynağı mantar, kanser hastalığı başta olmak üzere, karaciğer rahatsızlıklarından kalp ve damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi gelmektedir.

Kırmızı Reishi Mantarının Faydaları

• Kanser hastalığı ( Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bu mantar, kontrolsüz çoğalan hücrelere karşı direnç oluşturur ve kötü huylu tümörlerin büyümesini yavaşlatır.)

• Karaciğer rahatsızlıkları (Hepatit hastalıklarına karşı kan değerlerini düzenleyici ve koruyucudur)

• Kalp ve damar hastalıkları (Kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi vardır, doğal kan sulandırıcıdır.)

• Hipertansiyon

• Alzheimer

• Cilt problemleri ve ağız içi yaralar

• Kolesterol

• Sedef hastalığı

• Ağrı kesici (Anti oksidan özelliği vardır.)

• Böbrek rahatsızlıkları

• Uyku bozuklukları ve ruhsal sıkıntılar.

    Belli başlı fayda sağladığı bu hastalıklarla birlikte, uzak doğu tıbbında özellikle Kalp, Karaciğer, Akciğer, Pankreas ve Böbrek rahatsızlıklarına etki ettiği ve Meme, Prostat ve Akciğer kanserine karşı ihmal edilmemesi gereken takviye edici bir gıda olduğu ifade edilmiştir.

kanser kansere bitkisel çözüm Kırmızı Reishi Mantarı alternatif tıp alternatif tedavi