Kanser Teşhisi Konuldu, 4 Defa Kemoterapi Veridi Gerçek Sonradan Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Erzurum'da yaşayan 48 yaşındaki Yılmaz Kızıloğlu 2015 yılında halsizlik şikayetiyle Gittiği hastanede kendisine lenf bezi kanseri teşhisi koyulması üzerine 4 defa Kemoterapi aldı. Kızıloğlu Ankara'dan gelen raporlarda kendisinin kanser olmadığını sadece soğuk algınlığı geçirdiğini öğrendi.

Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan evli ve 4 çocuk babası Yılmaz Kızıloğlu 2015 yılının Şubat ayında halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastaneye yatırılan Kızıloğlu intaniye sayesinde 20 gün tedavi gördü. Hastaneden taburcu olduktan 10 gün sonra yeniden aynı şikayetlerle hastaneye başvuran Kızıl oğlunun muayenesinde büyük şişlikler görüldü. Birçok doktorun muayene etti Kızıl oğlum boyun bölgesindeki şişlikler örnek alınarak patolojiye gönderildi. Gelen sonuçlar üzerine talihsiz adama lenf bezi kanseri konuldu. Bunun üzerine yeniden hastaneye çağırılan Kızıloğlu’nun pet filmi çekildi ve iki gün sonra kemoterapi verilmeye başlandı.

Kızıloğlu toplam 4 kur kemoterapi gördükten sonra kardeşi patolojik örnekleri alarak Ankara Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan İnceleme sonucunda hastaya yanlış teşhis konu olduğu belirlendi.

SAĞLAM RAPORUNA SEVİNEMEDİ

Kızıloğlu kendisine uygulanan yanlış tedavi yüzünden vücudumuza zarar gördüğünü belirterek sağlam raporu almasına sevinemediği ne söyledi. 20 Kasım 2015 tarihinde Kızıloğlu kendisine kanser teşhisi koyan doktor B.G. ve hastane hakkında Erzurum Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık olayla kusur tespitinin ve Soruşturma izni verilmesi için dosyaya görevsizlik kararı vererek Atatürk Üniversitesi rektörlüğüne gönderdi. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen rektörlük hala soruşturmayı tamamlayıp Atatürk Üniversitesi Sağlık ve Uygulama Merkezi çalışanları ile ilgili savcılığa bilgi vermedi. Bunun üzerine harekete geçen Yılmaz Kızıloğlu ve avukatı soruşturmanın akıbetini öğrenmek için 29 Ağustos 2018 tarihinde Atatürk Üniversitesi rektörlüğüne Dilekçe ile başvuru yaptı. Üniversite 5 Eylül tarihinde cevap yazdığı Dilekçede, "İlgiler hakkında ceza soruşturması açılmasının gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır" dedi. Rektörlüğün Soruşturma izni vermemesi üzerine Yılmaz kızıloğlu ve avukatı danıştay'a başvurdu.

 

erzurum hastane kanser yanlış teşhis kemoterapi