Kanal D haber sunucusu Buket Aydın görevinden istifa etti

TAKİP ET

Daha önce Kanal D Haberdeki görevinden alındığı iddia edilen Buket Aydın, twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Demirören Medya Grubu bünyesinde yayın yapan Kanal D’nin Ana Haber bültenini sunan ve aynı zamanda Kanal D Haber başkanlığı görevini yürüten Buket Aydın, görevinden istifa ettiğini twitter üzerinden açıkladı. Buket Aydın’ın istifasının ardından yerine CNN Türk sunucusu Deniz Bayramoğlu’nun atandığı bildirildi.

İstifa Gerekçesi Yorgunluk

Kanal D Haber’den istifa ettiğini twitter hesabından yaptığı paylaşımla kamuoyuna açıklayan Buket Aydın, “16 yıldan bu tarafa sizlere haber verme görevimi layığıyla yerine getirebilmek için büyük bir özveriyle çalışmaktayım. Bu yaklaşımın bir tezahürü olarak son 2 yıldır da Demirören Medya Grubu bünyesinde üstlendiğim ağır sorumluluğumu gereği gibi yerine getirmek için yaşadığım yorgunluk beni ve ailemi çok yıprattı. Yeni bir yola yenilenmiş enerjimle çıkabilmek için durup dinlenmeye gereksinimim var. Bu nedenlerle Demirören Medya Grubu’ndaki görevlerimden istifa ederek ayrılıyorum.” ifadelerine yer verdi.  

Görevden Alındığı İddia Edilmişti

Kanal D Haber bültenini sunan Buket Aydın ile ilgili daha önce çıkan haberlerde görevden alındığı iddia edilmişti. Kanal D ise Buket Aydın hakkındaki bu iddiaları gerçek dışı diyerek yalanlamıştı. Kanal D Haber sunucusu Buket Aydın ise hakkındaki iddialar için ‘Görevden alınmam söz konusu değil, izne ayrıldım.” yanıtını vermişti.  

Kanal D Çalışanlarına Mesaj Gönderildi

Buket Aydın’ın görevinden istifa etmesi ve yerine CNN Türk sunucu Deniz Bayramoğlu’nun atanmasıyla ilgili Kanal D çalışanlarına gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Kanal D Haber Bülteni Spikeri ve Kanal D Haber Başkanı Sn. Buket Aydın, 09.05.2020 tarihinde görevinden istifa ettiği için Kurumumuz ile yolları ayrılmıştır. 11.05.2020 tarihinden itibaren Kanal D Ana Haber ekran yüzü olarak Sn. Deniz Bayramoğlu göreve getirilmiştir. Sn. Buket Aydın’a görev yaptığı süre içerisinde kurumumuza vermiş olduğu emek ve sağlamış olduğu katkılar için teşekkür eder, Sn. Deniz Bayramoğlu’na ise yeni görevinde başarılar dileriz.”    

kanal d haber buket aydın istifa