Kalp Sağlığını Koruyan Besinler

TAKİP ET

Sağlıklı kalbe giden yol, sağlıklı besinlerden geçiyor. Bu besinler, damarları temizleyerek ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığına katkı sağlıyor.

Kalp sağlığını korumak için mutlaka beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. 

KALP DOSTU O BESİNLER

Balık: Protein, vitaminler, selenyum ve demir kaynağıdır. Yüksek derecede Omega 3 içeren somon, uskumru, ton balığı gibi balıklar kalp sağlığına son derece yararlıdır. Balık, kan pıhtılaşmasını azaltarak ritim bozukluklarını da engeller.
Elma: Yüksek lif içerir. Kolestrolü düşürerek kalp sağlığına yardım eder.
Zeytinyağı: Doymuş yağlar yerine, zeytinyağı kullanımı, kandaki kolesterol miktarını azaltarak kan basıncını düzene sokar. Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı açısından son derece faydalı bir besin.
Çikolata: İçeriğindeki magnezyum, E vitamini ve demir sayesinde kalp hastalığı riskini ciddi şekilde azaltır. Gün içerisinde birkaç parça bitter çikolata tüketebilirsiniz.
Sarımsak: Sarımsak sadece kalp sağlığını değil yaklaşık olarak 1000 farklı hastalığın tedavisi için önemlidir. Sindirim sistemi hastalıkları, kanser, kalp hastalıkları ve kan dolaşımı hastalıklarının tedavisinde sarımsak ilaç niteliğindedir.
Domates ve karpuz: Antioksidan özelliği olan likopeni yüksek oranda içerdiği için yapılan araştırmalarda kalp hastalıkları oluşum riskini azalttığı görülür.
Yeşil çay: Çayda bulunan polifenoller, antioksidan özelliği sayesinde kalp hastalıklarının engellemesinde etkilidir. Siyah çay ve kahve tüketimi yerine yeşil çay, adaçayı, papatya, rezene gibi bitki çayları tüketebilirsiniz.
Soya: Yüksek protein içeriğinin yanında içerdiği B1, demir, çinko, fosfor ve magnezyum sayesinde kalp hastalıklarının engellenmesinde etkilidir. Yapılan çalışmalarda düzenli olarak günde 25 gram soya tüketimin kalp hastalıklarının oluşumunu önemli oranda azalttığı görülmüştür.

 

kalp sağlığı kalp dostu besinler sağlık sağlıklı beslenme