Kalp Krizi Geçireceğinizi 1 Ay Önceden Nasıl Anlarsınız?

TAKİP ET

Kalp krizi geçireceğinizi 1 ay önceden anlamanız mümkün. İşte kalp krizi geçireceğiniz 1 ay önceden haber veren semptomlar...

Kalp krizi geçireceğinizi 1 ay önceden anlamanız mümkün. İşte kalp krizi geçireceğiniz 1 ay önceden haber veren semptomlar...

Halsizlik

Hiçbir sebep olmadan yaşadığınız halsizlik kalp krizine adım adım yaklaştığınızın en önemli belirtisidir. Bu semptom, kadınlarda erkeklere oranla daha fazladır. Bu semptomu yaşıyorsanız yatağınızı toplamak, duş almak gibi basit aktiviteleri dahi canınız çekmez. 

Karın Ağrısı

Kalp krizini önceden haber veren semptomlar arasında karın ağrısı, mide bulantısı, şişkinlik ya da hazımsızlık en yaygın olanlardır. Bu belirtiler, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin vakaların yaklaşık %50'sinde görülmektedir. 

Uykusuzluk

Uykusuz geçirdiğiniz geceler, kalp krizi ya da felç semptomu olabilir. Bu duruma daha sık kadınlarda rastlanmaktadır. Uykusuzluk ile eş zamanlı kaygı ve dalgınlıkta olabilir. Uykuya dalmakta zorlanmaya başladıysanız, uykudan sürekli kalkıyorsanız ve sabah kalkış saatleriniz daha erkene geldiyse hekime başvurmanızda fayda vardır. 

Nefes Darlığı

Solunum güçlüğü ya da nefes darlığı derin nefes alıp verememe olarak ifade edilir. Nefes darlığı ile ilgili belirtiler, kalp krizinden 6 ay önce başlayabilir. Çok ciddi bir semptom olduğundan küçümsenmemesi ve derhal hekime gidilmesi gerekir. 

Saç Dökülmesi

Kalp krizinin belirtileri arasında şaşırsanız da saç dökülmesi de vardır. Bu semptom daha çok 50 yaş üstü kişilerde kendisini gösterir. Özellikle saç tepesinde meydana gelen dökülmeler ciddiye alınmalıdır. 

Düzensiz Kalp Atışı

Dış etkenlerden bağımsız olarak görülen düzensiz kalp atışlarına panik atak ve kaygıda eşlik edebilir. Ani şekilde başlayan hızlı kalp atışları 1-2 dakikadan fazla devam ediyorsa ve baş dönmesi ile halsizlikte yaşıyorsanız derhal bir hekime gitmelisiniz. 

Aşırı Terleme

Durduk yere aşırı terlemede kalp krizinin belirtilerindendir. Bu terlemeleri, günün herhangi bir saatinde olabilir. 

Göğüs Ağrısı

Göğüs ağrısının, erkeklerde ve kadınlardaki yoğunluğu farklı olabilir. Erkeklerdeki göğüs ağrısı genellikle kalp krizinin işaretçisi iken kadınların sadece %30'unda görülüyor. Göğüs ağrısına kollardaki, çenedeki, boyundaki, omuzlardaki ve midedeki rahatsızlıklarda eşlik edebilir. 

kalp krizi semptom halsizlik karın ağrısı uykusuzluk nefes darlığı saç dökülmesi göğüs ağrısı aşırı terleme